Rijk worden met beleggen

Hangt er van af wat u verstaat onder rijk worden, dat is relatief. Eigenlijk stellen we de vraag verkeerd het moet zijn: Kan ik rijker worden met beleggen? Niet kan ik rijk worden met beleggen?

Rijk worden in termen van miljardair is bijna onmogelijk. Het is even moeilijk als een gouden medaille proberen te winnen op de olympische spelen. Een miljonair worden is perfect mogelijk en doenbaar.

Rijker worden lukt statistisch gezien bij ongeveer 1 tot 5 procent van alle beleggers. Wat wil dat zeggen? Dat op de beurs veel geld kan verdient worden maar ook snel verloren. Meestal is dit het gevolg van slecht risico management met als oorzaak beperkte financiële kennis. U gaat toch ook niet auto rijden zonder een rijbewijs en/of rijlessen te volgen?

En met rijker worden bedoel ik 20-50 procent rendement per jaar, geen 1000 procent per jaar!!

Wat bijna alle succesvolle beleggers met elkaar gemeen hebben? Ze volgen een bepaald beleggingssysteem en houden zich er ook aan. Mijn advies is zoek iets dat voor u werkt en blijf er bij.

Enkele dingen waar je als trader/belegger rekening mee moet houden zijn:

  • Bepaal altijd een koersdoel en werk met stop loss, zo kan u risico’s beperken en op tijd winst nemen. Wat nog beter is dat zijn opties schrijven in plaats van een stop loss te zetten. Door opties te schrijven kan u een extra premie over uw aandelen verwerven en neemt u vanzelf op tijd winst tijdens een stijgende beurs.
  • Beleg enkel in bedrijven en producten waar u zelf veel verstand van heeft.
  • Leer de psychologie van de markt begrijpen. Het Mr market principe.
  • Stop nooit al uw geld in één bepaald idee. Riskeer nooit meer dan u bereid bent om te verliezen. En er komt meestal een 2de koopkans om goedkoper te accumuleren!
  • Leer over technische en fundamentele analyse.

Tot slot als u wilt rijk worden met beleggen kan het handig zijn om het direct in praktijk te oefenen. Voor beginnende beleggers hebben wij het volgende aanbod. Bij online broker ig markets kan u een demo-account openen met 100.000 euro fictief geld bedrag op. Zo kan u beleggen uitproberen zonder risico.

1 REACTIE

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.