Belasting op dividend

Wijziging dividend belasting turbo’s met US aandeel als onderliggende waarde
De Amerikaanse International Revenue Service (IRS) voert nieuwe regelgeving in betreffende in te houden belasting op dividenden of betalingen die voort komen uit gestructureerde producten op individuele Amerikaanse aandelen. De regelgeving, sectie 871(m) van de Internal Revenue Code van 1986, is opgezet om te vermijden dat individuele buitenlandse beleggers geen belasting betalen over dividenden.

Turbo’s & Sprinters (BNP, Citigroup, Commerzbank, Goldman Sachs & ING):
Vanwege deze nieuwe wetgeving zijn alle turbo’s en Sprinters long met een Amerikaans aandeel als onderliggende waarde van deze uitgevers sinds 1 januari 2017 niet meer aan te kopen. Wel wordt er nog een biedprijs afgegeven zodat u de turbo’s en Sprinters kunt verkopen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de uitgevende instelling.

Binck turbo’s:
Turbo’s gekocht vóór 1 januari 2017:
Binck turbo’s long, met een Amerikaans aandeel als onderliggende waarde, zijn bid-only vanaf 1 januari 2017. Indien u positie heeft in een dergelijk product kunt u deze sluiten binnen de reguliere handelstijden. Deze turbo’s vallen niet onder de nieuwe belasting wetgeving.

Turbo’s gekocht na 1 januari 2017:
Binck geeft op 4 januari 2017 nieuwe turbo’s long op Amerikaans aandelen uit. Op deze turbo’s worden zowel bied als laat prijzen afgegeven. U dient er rekening mee te houden dat turbo’s gekocht na 1 januari 2017 onderhevig zijn aan de nieuwe wetgeving. Dit betekent dat er 30% dividend belasting moet worden afdragen aan de IRS. Wij verrekenen dit in de aanpassing van het financieringsniveau op de ex dividend datum.


Tip voor beginnende beleggers: Oefen beleggen zonder risico met een demo-account. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.