hoe je rijk kan worden met aandelen op de lange termijn

Beleggen is een manier is om passief inkomen te verdienen. Je zal niet snel rijk worden door te daytraden , de meeste particuliere day traders verliezen alleen maar geld. Wat wel werkt is investeren met een lange termijn visie. Zelfs kleine nummers kunnen een groot bedrag worden.

Laten we de samengesteld interest eens uitrekenen. Stel dat je 10 000 euro wil beleggen en elke jaar 1000 euro bijstort over een periode van 35 jaar, aan een gemiddeld rendement van 12 procent. Dan heb je na 35 jaar ongeveer 1 miljoen euro verdient. En daarvoor heb je niet veel moeten doen.

Als je op zoek bent om op korte termijn snel veel geld te verdienen, dan heb je wellicht betere opties dan de beurs.

Op lange termijn met een aanzienlijk kapitaal kan je veel geld verdienen. Beleg je 25 000 euro met een jaarlijkse inbreng van 5000 euro aan een rendement van 12 procent. Dan heb je na 35 jaar 3,737,306 euro.

De meeste beleggers zijn het best af met een index of etf als de s en p 500. Het is moeilijk om consistent een hoger rendement te behalen dan de sp500 index. De meeste fondsbeheerders zijn hier niet toe in staat met alle middelen die ze tot hun beschikking hebben, als kleine belegger maak je nog minder kans. Niet dat het onmogelijk is. Ik ken genoeg slimme mensen die het wel kunnen. Het vereist veel vaardigheid, tijd en denkwerk.

Heb je interesse in beleggen? Daarvoor heb je een account nodig bij een broker. Met deze tool kan je brokers vergelijken met elkaar. 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.