beurscrash

Moest je het gemist hebben, de Amerikaanse beurs maakte vorige week een correctie. Nu maken beleggers zich zorgen, staan we aan de vooravond van een nieuwe crisis of is dit een gezonde correctie? Volgens mij het 2de. Nu is het niet het moment om te panikeren maar om rustig wat koopjes te doen.

De markt is zwaar overkocht op dit moment. De s en p 500 staat >10% van zijn all time high. De correctie is al achter ons niet voor ons. Dit is precies wat paniek doet, het speelt met je emoties. Pro traders weten dit en laten zich daar niet door beïnvloeden. Nu is het al te laat om wat cash vrij te maken en put opties te kopen. Dat moest je al gedaan hebben toen de vix nog laag stond en iedereen hebzuchtig was. Een oude beursleuze luid dan ook: “wees hebzuchtig als anderen angstig zijn, wees angstig als anderen hebzuchtig zijn.”. Want er is nu geen groot risico op een nieuwe recessie. Ik kan geen data vinden die daar op wijst. Je favoriete aandelen zijn nu te koop aan een korting.

Sinds 1928 is het al 12 keer voorgekomen dat de markt meer dan 5 procent steeg in de maand January. De dalingen midden in het jaar waren even extreem tussen 8 en 14 procent. In elk van die 12 jaren sloot de beurs het jaar positief af met een gemiddeld rendement van 18 procent. Waarom zou het dit jaar anders zijn? De rest is allemaal doemdenkerij.

Waarschijnlijk zal de beurs nu wat zigzag bewegingen maken de komende weken/maanden , om dan rustig terug naar de all time highs te gaan. Ik verwacht geen explosieve rebound, het kost tijd om te herstellen. Dus er is tijd genoeg om koopjes te doen.

Professioneel beleggen in aandelen, opties, cfd’s en nog veel meer? Wij raden het traders work station aan. 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.