Goud beschermt tegen hogere inflatie

Ondanks het agressief monetair beleid van de fed is het de voorbije jaren niet gelukt de inflatie aan te wakkeren. Daar lijkt nu mogelijk verandering in te komen. Dat maakt goud op dit moment aantrekkelijk. Het is ook een goede bescherming tegen geopolitiek risico. Onrust op de financiële markten is voordelig voor goud.

Waarom kan de inflatie stijgen in de VS?

De belastingverlagingen in de vs zijn al goedgekeurd door het congres. Dit zorgt er voor dat er meer geld in de handen van het publiek komt. De werkloosheidscijfers zijn zeer laag 4% en het consumenten vertrouwen staat bijna op een record niveau. Dit zou moeten zorgen voor een verdere groei van consumptie waardoor de prijsinflatie kan toenemen.

De fed heeft 30 februari beslist om de interesten nog niet te verhogen. Dit zorgt meestal voor lagere inflatie want als de interest stijgt houden mensen geld liever op een spaarboekje en geven het minder snel uit. Dit was de conclusie van de fed:

  • The Federal Open Market Committee says current conditions indicate that the overnight funds rate should remain anchored at 1.25 to 1.5 percent.
  • “Inflation on a 12-month basis is expected to move up this year and to stabilize around the Committee’s 2 percent objective over the medium term,” the Fed statement says.
  • The decision came at Janet Yellen’s final meeting as Fed chair.

Beleggen in fysiek goud of goudmijn aandelen?

Persoonlijk koop ik call opties in een goudmijn etf. Hierdoor heb ik veel hefboom werking. Een kleine stijging van de etf kan voor grote rendementen zorgen. >100% Met een klein bedrag kan ik mijn hele portefeuille beschermen tegen hogere inflatie en geopolitiek risico.

De spread (verschil tussen bied- en laatkoers) op fysiek goud is bovendien te groot om er in te handelen.

Beleggen in goudmijnaandelen kan je via een online broker. Met deze applicatie kan je brokers vergelijken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.