Technische en fundamentele analyse

Handelen in opties. Gaan de meeste optiebeleggers voor Technische analyse of Fundamentele analyse? Timing is hier niet onbelangrijk… Dus hoe kan je dan een goed moment bepalen om een positie in te nemen?

Ik denk dat je het als volgt kan bekijken. Opties zijn afgeleiden van een bepaalde onderliggende waarde. Als we een belegging in een bepaalde waarde overwegen, kunnen we beleggen in de onderliggende waarde zelf (aandelen, etf) of we kunnen een positie innemen via afgeleide producten (zoals opties).
De vraag kan dat opnieuw gesteld worden, benaderen we een belegging via TA, FA of een combinatie? (Het is niet zozeer omdat we met opties werken, dan de benadering (FA, TA of combinatie) anders zou zijn.
Als we het “simpel” houden: als vervanging voor een aandelen- of etf-positie (long), kunnen we opties gebruiken (call kopen of put schrijven).
Complexe optiestrategie zullen we op een andere manier gebruiken. We kunnen verwachten dat een onderliggende waarde rangebound zal presteren (dan kunnen we iron condors doen of een short straddle, etc..).
Denken we dat een onderliggende waarde zal uittoppen dan kunnen we een bear call spread opzetten, denken we dat een stock zal uitbodemen, kunnen we een bull put spread opzetten.
Voor het “traden” van opties op een index bijvoorbeeld (pak nu de SPY ETF), dan zal ik persoonlijk meer TA laten doorwegen, voor een individueel aandeel zal de FA primeren.
Persoonlijk ben ik verre van een krak met cijfers, en heb daar nog zeer veel te leren, dus ikzelf laat mij vaker leiden door TA dan FA, en daartoe gebruik ik het zuiver optietraden ook bijna steevast op indices of grotere ETF’s. De FA is dan ook van een andere aard natuurlijk. ETF’s geven geen “resultatencijfers”, ze zijn wel gevoelig voor sectorieel nieuws.
Mijn antwoord: Het is niet omdat we met opties werken dat we iets zouden veranderen aan de basisbenadering, zijnde TA, FA studie.

Tip: wij kunnen het traders work station aanbevelen als beste handelsplatform voor optie beleggers.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.