beleggen is voor iedereen

Het mediane nettogezinsvermogen is minder dan de prijs van een mediane koopwoning. Vandaar dat beleggen voornamelijk voor grote vermogens is aanschouwd.

Je moet al redelijk wat kapitaal hebben om van beleggen te leven. Stel dat je wil 20 000 euro per jaar overhouden, en je komt op een gemiddeld rendement van 10 procent per jaar. Dan moet je 200 000 euro kunnen missen.

Een oplossing kan zijn door hogere netto lonen toe te kennen maar dit zonder de kosten voor de werkgever te verhogen. Dus zou je in dat geval moeten shiften van arbeid naar andere belastingen: vermogen/consumptie of milieu of een mix.
In ieder geval arbeid is het meest kapot belast in ons land.
Een goed verdienende alleenstaande staat 55% af aan de staat. Beetje belachelijk voor woorden.

Vermogen is eigenlijk ook redelijk zwaar belast in België alleen is dat lastiger, de supergrote vermogens hebben sluipwegen die dringend toe zouden mogen.
Ki is verouderd, zouden ze mijn inziens beter herzien en nominaal het zelfde belasten voor de eerste en eigen woning voor anderen meer (tenzij ze het verhuren) dit zou de leegstand ook tegen gaan.
Rv is omzeilbaar op de beurs in niet dividend strategiën, anders wel correct belast.
En vennootschappen shoppen dankzij de eu vaak in andere landen met postbusjes (zelfs kleine kmo’s, heb zo’n werkgever gehad)..
Er zijn teveel loopholes in vermogens belastingen, moesten ze die sluiten kan het voor iedereen omlaag.

Conclusie: beleggen is voor iedereen, alleen is het niet zo simpel om geld aan het werk te zetten als je amper geld overhoud. Wat gezien de huidige economische situatie niet zo evident is voor veel mensen.


Tip: Oefen beleggen zonder risico met een demo-account voor je met echt geld belegt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.