aandeel vrx

Ik zat met het volgende vraagstuk: Ik had al 100 aandelen VRX gemiddelde aankoopprijs 14.23 en heb hier paar weken terug een call op geschreven met strike 14 (Jun 30 2017) met op dat moment een credit van 1.03. Momenteel is de call nog 0.21 waard dus heb ik een winst van 82 usd (zonder kosten etc). De koers gaat op en af , ik zou het niet erg vinden aangewezen te worden voor uitoefening (1503 – 1423 = 80 profit). Als de koers daalt natuurlijk zijn de credits op de calls lager en als ik omlaag moet schrijven loop ik het risico om uit mijn breakeven marge te vallen als de koers dan plots terug stijgt. Ik vroeg me dan ook af of het zinvol is om de call terug te kopen (en eventueel eentje op langere termijn schrijven?) of beter te wachten en laten expireren om daarna weer een nieuwe te schrijven. Als ik op de huidige koers van 12.34 naar de calls kijk dan betaal ik zoals eerder gezegd 0.21 voor mijn Jun 30’17 14 call en krijg ik 0.43 voor de Jul21’17 14 call: 0.22 (extra) credit voor 45 dagen is weinig.

Een paar weken terug stond de IV nog wat hoger (dat was kort voor earnings, blijkbaar 9 mei gegeven).
Als je de call nu terugkoopt, dan kan je die ontvangen premie (0.82), aftrekken van je aankoopkoers. 14.23 – 0.82 = 13.41. Het is zeker niet abnormaal je strike door te rollen in tijd, en naar een lagere strike (13,5.. 13 … 12,5). Dat je de aandelen dan met verlies zou leveren of onder je break even (tov de originele aankoopprijs van 14.23) daar zou ik niet mee inzitten of naar kijken. Als je moet leveren kan je opnieuw een put schrijven, om (mogelijks) zo de aandelen opnieuw te verkrijgen.
Hier ondervind je misschien ook het praktische nadeel van slechts met 1 pakket van 100 aandelen te kunnen werken. Je kan dan maar op 1 moment in de tijd kiezen om die call te schrijven, of door te rollen etc.

de iv is gedaald

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.