leer rijk worden met beleggen

Vers van Princeton en de London School of Economics begint Michael Lewis in 1985 zijn werkende leven als trainee bij Salomon Brothers, de grootste investeringsbank van Wall Street. Al snel wordt hij een succesvolle aandelenhandelaar en gaat hij helemaal op in de haantjescultuur van de handelsvloer.
Vuil spel is zijn klassiek geworden ooggetuigenverslag van een waanzinnige periode waarin veel meer geld werd verdiend dan ooit tevoren.

‘Vuil spel’ is een heruitgave van het eerder verschenen boek ‘Blufpoker’ uit 1991. Het is een semi-autobiografisch boek en beschrijft de ervaringen van de auteur als deze trainee wordt bij Salomon Brothers, de grootste investeringsbank van Wall Street (nu een onderdeel van de Citygroup). Hij wordt een succesvolle aandelenhandelaar en hij geeft met dit boek een onverbloemd inzicht in de gang van zaken op Wall Street, waar decadentie, onbekwaamheid en roekeloosheid hoogtij vier(d)en. De auteur toont aan dat dergelijke ‘spielerei’ ook maatschappelijk tot grote rampspoed kan leiden omdat men indirect verantwoordelijk is voor het spaarbankschandaal, de junk bonds (obligaties met een hoge risicograad) en de instabiliteit van het financiële systeem in het algemeen. Lewis verliet aan het begin van 1988 Salomon Brothers en begon met het schrijven van dit boek en groeide uit tot een financiële journalist van allure. Zijn boek geeft een goed inzicht in de werking van Wall Street.

J. Swaen

Het boek vuil spel is hier te koop op bol.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.