Een extra inkomen of meer pensioen met Amerikaanse dividendaandelen
Beleggen in Amerikaanse hoogdividendaandelen is hét alternatief voor traditioneel sparen en beleggen via uw bank. Geschikt voor iedereen die zijn financiële toekomst zeker wil stellen, bijvoorbeeld om een goed pensioen op te bouwen of als zzp-er.
Wie spaart er nog? De rente is tot een historisch laag peil gezakt en zal de komende tijd nauwelijks stijgen. Velen beproeven daarom hun geluk op de beurs. Maar de beurs heeft veel weg van een loterij en adviezen van banken en vermogensbeheerders leiden vaak tot tegenvallende resultaten tegen hoge kosten.
Amerika kent vele beursgenoteerde bedrijven en fondsen die een veel hoger dividend uitkeren dan in ons land. Dit wordt sterk gestimuleerd door Amerikaanse overheid en heeft tot doel om ook gewone Amerikanen in de gelegenheid te stellen effectief te sparen voor bijvoorbeeld hun pensioen. Hoogdividendbeleggen is in Amerika dan ook de gewoonste zaak van de wereld. Zonder veel inspanning kun je via een bewezen strategie ook als Nederlander 6 tot 12 procent rendement maken op je geld door te beleggen in gerenommeerde ondernemingen.
Dit boek neemt je mee. Zelfs als je nog nooit hebt belegd, kun je na korte tijd de methode toepassen. Het laat zien hoe je je financiële toekomst zeker kunt stellen: individueel, als ZZP-er of als eigenaar van een bedrijf. Of hoe je eerder kunt stoppen met werken om te gaan genieten van een goed pensioen.
Het boek beter beleggen dan de bank is hier te koop op bol.com
Fred Hendriks beschrijft een eenvoudige Amerikaanse beleggingsmethode bedoeld om vermogen op te bouwen, in stand te houden en bovendien te laten groeien. Hoogdividendbeleggen houdt in de praktijk in dat er een portefeuille wordt samengesteld die op termijn nauwelijks afhankelijk is van koersfluctuaties maar wel een (hoog) dividend uitkeert tot wel 10 procent netto. Het dividendrendement ligt in de Verenigde Staten om een aantal redenen veel hoger dan bij ons. Dat komt omdat Amerikanen op dividend bouwen om in hun pensioen te voorzien. Het fiscale stelsel is daarop ingericht. Amerikanen betalen daar wel inkomstenbelasting over, maar wij in Nederland en België nauwelijks. Het lijkt een aantrekkelijk alternatief. Blijft als enige minpunten over het valutarisico dat men loopt en de weinige kennis die men over het algemeen heeft over het wel en wee van Amerikaanse ondernemingen. Maar dat kan men in de tijd opbouwen.
J. Swaen