IPO

Deze maand of deze zomervakantie trekt Mithra naar de beurs om er 50 miljoen euro op te halen voor de verdere ontwikkeling van zijn medicijnen. Wij zochten uit of het potentieel van Mithra hoog is.

Mithra als bedrijf

Wat doet Mithra als bedrijf? Mithra is een Luiks bedrijf dat zich toelegt op het maken van pillen tegen de meno-pauze en de anticonceptivapil. Het voordeel van Mithra voor die pillen is groot, omdat Mithra's pillen geen neveneffecten hebben.

De grootte van de markt om die pillen te verkopen is in totaal 16.1 miljard euro. Niet niks dus. In België heeft het bedrijf al een marktaandeel van 45.5%. Maar de medicijnen zitten nog in fase 1 en 2 en kosten samen nog voor 100 miljoen euro aan dure onderzoeken.

Door de beursgang hoopt het bedrijf daar een deel van de kosten mee te dekken. Wat ons betreft: wij tekenen in.

Cijfers Mithra

2015 wordt een scharnierjaar voor Mithra. Verwacht wordt dat de omzet zal aandikken tot 40 miljoen euro tegen 21 miljoen euro in 2014. Ook is de ebitda al positief.

Topinvesteerders

Verschillende topinvesteerders waaronder Marc Coucke en Paul Buysse staan al paraat om in te stappen. Marc Coucke zal 40 miljoen euro pompen in Mithra en noemt het bedrijf dan ook "het Nieuwe Omega Pharma". De vraag is of het even snel zal groeien.

IPO

Verder zal er nu ook iedere week een beurstip GRATIS verschijnen met een uitgebreide info aan resultaten, grafieken etc. Niet te missen dus! Samen met de cartoons hopen wij hiermee te scoren bij het bredere publiek. Ook wordt het forum opnieuw opgestart en kan u gedachten uitwisselen. Het forum werd medio april stilgelegd wegens internet- en publicatieproblemen.

De site van Mithra: www.mithra.com

Dit artikel is geschreven door Hamish Maertens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.