bitcoin crash

Crashen is wel een groot woord. De mogelijkheid bestaat dat bitcoin zal crashen maar dat kan nog wel een tijdje duren.

Probleem is, is dat er nu enorm veel geld in BTC omgaat en dat steeds meer mensen het gebruiken. En als je al de mogelijkheden bekijkt, zal het in eerste instantie enkel nog maar gaan toenemen. Dat wil dus zeggen dat overheden inkomsten gaan mislopen (denk bijvoorbeeld aan belastingen die omzeilt worden etc). Zoiets zien ze natuurlijk niet zo graag.

Het is dus perfect mogelijk dat ze eens met één of andere “briljante” wet gaan afkomen om bepaalde zaken aan banden te proberen leggen. Of ze kunnen het gewoon afschaffen en vervangen door hun eigen versie. Die macht hebben ze gewoon. De koers kan daar dan wel eens negatief op reageren. Maar goed, dat zijn maar mogelijkheden en geen zekerheden…

Het kan eigenlijk enkel crashen als de meerderheid het vertrouwen in BTC verliest. En dat kan door de overheid zijn of door één of andere technische fuck up.

Volgens mij gaan we trouwens bijna aan de 2de elliott wave gaan beginnen (een correctie). Er valt dus misschien wel wat te verdienen aan de short kant. Ik heb wel wat (onrechtstreekse) ideetjes maar geen idee of je ze kan shorten:

ARKK (https://ark-funds.com/arkk). De grootste positie (10%) van deze ETF is Bitcoin. Natuurlijk hebben ze ook nog andere posities maar dat zijn bijna allemaal tech plays. Als BTC het moeilijk krijgt, zakt tech heel vaak mee.

MGTI (https://www.mgtci.com/) Dat is het bedrijfje van John Mcafee. Naar eigen zeggen zijn ze één van de grootste Amerikaanse BTC miners. De koers is dus gevoelig aan de BTC prijs.

Laatste is een zuivere BTC play. The Bitcoin Investment Trust (https://grayscale.co/bitcoin-investment-trust/). Weinig uitleg bij nodig dus.

1 REACTIE

  1. Er zijn denk ik betere short opportuniteiten dan bitcoin. Het is nu althans nog niet het moment. Markets can stay longer irrational than you can stay solvent. Zeer moeilijk om zoiets te gaan timen, follow the trend zou ik zeggen. Op korte termijn kan bitcoin nog naar 10000 dollar voor we aan een belangrijke weerstand komen. Voorlopig ben ik nog steeds bullish.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.