gratis beurstip van de week

De eerste gratis beurstip van de week. In dit artikel gaan we inzoomen op een bepaald aandeel dat onze voorkeur heeft om nu in te stappen. Dit gebeurt op basis van fundamentele analyse, risicograad, kapitaalbelang in uw portefeuille, analistenverwachting (wat wij met een korrel zout nemen), motivatie van onze keuze etc.

Inleiding

Het aandeel dat ik heb geselecteerd, is Aedifica. Dit vastgoedfonds heeft onlangs een zware pandoering gekregen op de beurs van Brussel. Dat alles had te maken met een kapitaalverhoging. Die kapitaalverhoging zou een grote verwatering met zich mee brengen. Op 7 bestaande aandelen kunnen er 2 verkregen worden. Ook is de rente-opstoot erg nefast voor vastgoedbedrijven die bekend staan om hun dividend. Maar toch is de pandoering te zwaar.

Kapitalisatie

De beurskapitalisatie van Aedifica bedraagt 609 miljoen euro. En er zijn ongeveer 11, 53 miljoen aandelen uitgegeven.

Risicograad belegging

Aan het aandeel Aedifica is weinig risico verbonden. De portefeuille bedraagt bijna 1 miljard euro en het bedrijf zet volop in op rusthuizen. En op dit moment is dat een erg goede keuze. Dit heeft zich al vertaald in een hoger dividend (2,05 euro bruto tegenover 2 euro in 2014). Het risico op een graad van 5 is 1.

Resultaten (fundamentele analyse)

gratis beurstip, iedere week lang

En die resultaten zijn erg goed. Genoeg redenen om met een gerust hart te beleggen in Aedifica. Dat concluderen we op basis van de koers/boekwaarde die 1,2 bedraagt. De koers-winstverhouding bedraagt dan weer heel wat meer. Maar de groei zal verder aansterken. Aangezien Aedifica het dividend langzaam laat stijgen, kan de belegger ook in slechte beurstijden rekenen op een stabiel dividend. Deze aandelen worden dan ook gretig gekocht in tijden van lage rente.

Kapitaalbelang in uw portefeuille

Als belegger zorgt u er maar best voor dat u uw kapitaal spreidt over verschillende aandelen in verschillende sectoren. Mocht u een kapitaal hebben van 10 000 euro, dan zou ik opteren om daarvan 1500 euro tot 2000 euro te investeren in Aedifica.

Analisten

Analisten hanteren een globaal gezien een houden-advies met een koersdoel van 62 euro.

Technische analyse

De RSI staat zwaar oversold (oververkocht) en kan dus weer de hoogte in gaan. Het aandeel noteert onder de lijn van de MA-100 en MA-25.

gratis beurstip van de week

De volgende koersniveaus staan hieronder vermeld in de grafiek.

 

 

gratis beurstip van de week

Koersdoel

Mijn koersdoel is 60 euro op een termijn van 5 maanden en 63 euro op een termijn van 12 maanden. Dit is berekend op basis van de huidge prestaties van Aedifica op zowel financieel als technisch vlak (fundamentele analyse en technische analyse).

 

3 REACTIES

  1. mooie analyse! Ik ben niet zo gek van dit aandeel omwille van het te lage dividend. Ga wel weer in vastgoed stappen maar denk eerder aan een WDP aan 50-55 euro (komt er indien de rente blijft stijgen)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.