Leid een rijk leven zonder veel te doen

Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit.

Vraag Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: ‘skiën in de Andes’, ‘duiken in Panama’ of ‘tangodansen in Buenos Aires’. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van ‘eerst werken, dan leven’ ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit.

Wacht niet langer, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten – Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.

Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

 

Dit boek is hier te koop op bol.com  In dit artikel bespreken we een paar interessante concepten die in het boek aan bod komen.

Je moet maar 1 ding doen en er goed in worden.

Een startup die zich specialiseert in 1 iets en er de beste in wordt is meestal de startup die zal winnen.

Een grote zwakte die ik bij bedrijven zie is dat ze focussen op het implementeren van nieuwe features op bestaande producten. Ze hebben een bestaand product waar mensen voor betalen en in plaats van het product zo simpel mogelijk te maken en winst optimaliseren wordt het vaak onnodig complex gemaakt.

We moeten de dingen zo simpel mogelijk maken maar niet simpeler. – Albert Einstein

Als je probeert overal het beste in te zijn, dan ga je waarschijnlijk nergens echt goed in worden. Het internet en de wereld is zeer groot, als je wilt uitspringen van de menigte probeer dan 1 ding heel goed te doen.

Wacht niet op het juiste moment maar begin er gewoon aan.

Het is natuurlijk voor ons als mensen om te wachten op het juiste moment om een grote verandering in je leven te doen, een ander pad op te gaan.

Je kan maar beter niet wachten op het perfecte moment, want mogelijk komt die er nooit.

Voor de meest belangrijke zaken in je leven zal de timing altijd slecht zijn. Op onverwachte gebeurtenissen kan je niet voorbereiden, anders zijn ze niet onverwacht. Dingen onnodig uitstellen is “een ziekte” waardoor je mogelijk nooit je dromen zal kunnen waarmaken.

Je wordt beïnvloed door de mensen waar je mee omgaat.

Je bent het gemiddelde van de 5 personen waar je het meeste tijd mee doorbrengt. Onderschat niet de effecten van pessimisten, mensen zonder weinig ambitie of organisatie. Wanneer iemand je niet sterker maakt dan maken ze je zwakker.

Spendeer geen energie aan negatieve mensen. Misschien is het tijd om nieuwe vrienden te zoeken.

Ondernemen en investeren hoeft niet risicovol te zijn.

Veel mensen willen graag een ondernemer zijn maar het risico is wat ze ervan afschrikt. Succes is niet alles of niets.

Begin klein naast je gewone job, test eerst de markt en je product. Ondernemen in je vrije tijd is een goede manier om te leren netwerken, en zo riskeer je niet alles te verliezen. Je hebt nog steeds je gewone job waar je kan op terugvallen.

Een bedrijf starten hoeft niet veel geld te kosten. Je kan met een paar 1000 euro een website beginnen. Je hebt er in principe zelf niet eens geld voor nodig, enkel voor een domeinnaam en hosting als je alles zelf doet. Wanneer je eerste website faalt dan kost het je niet veel geld, dus er is ook geen groot risico. Het kost je dan enkel de tijd die je er aan besteed hebt.

Angst is goed

Waarom is angst een goede emotie? De dingen waar we bang voor zijn, zijn meestal belangrijke dingen die we blijven uitstellen. Angst weerhoud ons om te doen wat we eigenlijk al zouden moeten gedaan hebben.

Maak een lijst van je angsten en doe er iets aan. Los elke dag 1 probleem op waar je bang van bent. Definieer het ergste wat er kan gebeuren, begrijp het, accepteer het en doe het.

Wil je nog meer tips? Lees dan zeker eens dit boek. Dit boek is hier te koop op bol.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.