Online handelen in goud op de financiële markten

Goud wordt gebruikt als een ruilmiddel, omdat het niet roest, zeldzaam is en compact. De prijs van het edelmetaal fluctueert van moment tot moment, omdat het op een beurs wordt verhandelt waar de prijs bepaald word door vraag en aanbod. Als day-trader wil je gebruik maken van beweging in de goudprijs om geld te verdienen.

Goud day-traden op de futures markt.

Als je goud wil day-traden dan speculeer je op de koers fluctuaties op korte termijn. Je koopt geen fysiek goud maar handelt in contracten(, omdat in fysiek goud handelen niet zo liquide is).

Er zijn verschillende manieren om in goud te handelen. De meest voor de hand liggende manier is via futures. Een future geeft je het recht om goud te kopen op een vooraf bepaalde dag aan een vooraf bepaalde prijs. Hiervoor betaal je een premie aan de persoon die je het contract heeft verkocht. Als de goudprijs stijgt dan maak je winst op het future contract. Als de goudprijs onder de strike prijs van het contract daalt dan verlies je de premie.

Als je goud futures koopt wil dat niet noodzakelijk zeggen dat je ook het fysieke goud moet kopen. Je kan het contract ook terug door verkopen. Day-traders sluiten elke dag alle contracten, de winst die ze maken is het verschil tussen de prijs waaraan ze de contracten kochten en waaraan ze het verkochten.

Goud day-traden met etf’s en/of goudmijn aandelen

Een andere manier om in goud te handelen is via goudmijn aandelen of etf’s.

SPDR Gold trust ticker:GLD is een voorbeeld van een fonds die je op de beurs kan kopen. Het fonds belegt in goud en daardoor is het gecorreleerd aan de goudprijs.

Je kan ook beleggen in (individuele) goudmijnaandelen. Deze volgen in grote lijnen de goudprijs omdat hun winst afhankelijk is van de prijs van het product dat ze verkopen. Een duurdere goudprijs en gelijk gebleven kosten om het te mijnen = meer winst voor het bedrijf.

Zelf actief handelen in goud op de beurs.

Om te kunnen beleggen op de beurs heb je een rekening nodig bij een broker. Een broker verschaft je toegang tot de financiële markten zodat je online kan handelen in goud. Als je actief wilt beleggen in goud dan raden wij de broker traders only aan.

Je kan ook hier verschillende brokers vergelijken met de vergelijkingstool. Zo krijg je meer inzicht in welke broker het meest geschikt is voor jou.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.