optie trades simuleren alvorens een order inleggen

Om te beleggen met opties gebruik ik het Traders work station en ik ben hier zeer tevreden over. Het handelsplatform is zeer compleet, alle nodige toeters en bellen zijn aanwezig. Je kan ook trades simuleren alvorens je het order inlegt op de beurs met de what-if portfolio functie. Zie foto hierboven.

In dit voorbeeld simuleer ik een bull put spread op de spy. Ik verkoop 3 contracten 18 mei 210 put. Ik koop 3 contracten mei 18 200 put. Hiervoor ontvang ik een premie van 254.02 wat mijn maximum winst is. Het maximum verlies is het verschil tussen de 2 optie prijzen – de ontvangen premie. Ik heb een put 210 verkocht dus de s en p 500 mag zakken tot 2100. Pas dan verlies ik geld, anders expireert de optie waardeloos.

Meestal als ik meer ingewikkeldere optie constructies inleg simuleer ik eerst een om geen fouten te maken. Met de what-if portfolio functie in het traders work station krijg je direct een handig overzicht van:

  • De optie grieken en real time data
  • Een grafiek hoe de trade er uitziet nu, op expiratie en in functie van de volatiliteit.
  • De beta weging wat in dit specifiek geval niet van toepassing is aangezien het een spy trade is.
  • Hoeveel deze trade kost aan margin etc.

Meer informatie over het traders work station je hier vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.