in wat beleggen spaargeld

Waarin je nu het best kan beleggen met een mooi bedrag.

De gemakkelijkste winsten liggen wellicht achter ons, het laag hangend fruit is geplukt.
Mensen mijden lange tijd de beurs. De rente op hun boekjes of kasbons was voldoende. En dat is O.K. maar hoe langer de beurs stijgt hoe meer mensen dat passieve en niets of weinig opbrengende geld opnieuw willen zien renderen. De beurs is dan niet veraf.
Ongeacht in wat men belegt (ook de weliswaar veiligere fondsen en holdings) de kans op flinke verliezen bestaat.
Persoonlijk zou ik ook eerst bij een vermogensbeheerder langsgaan maar sowieso altijd voorzichtig blijven want als het mis gaat dan is het in de ogen van de belegger zelden zijn eigen fout maar des te meer de fout van de tipgever, de vermogensbeheerder, de bankier of het beursblad, enz.
Persoonlijk zou ik dan ook starten met bv. slechts een vijfde van het beschikbare kapitaal naar de beurs te brengen en afhankelijk van de ingesteldheid en het risicoprofiel van de belegger deze centen te beleggen. Smaakt het bij die persoon naar meer en weet hij zich vooral goed te beschermen dan kan er eventueel meer ingezet worden.
Hoe dan ook, ook hier is goed beschermen (risico beperken) en ook een flink percentage (bv. 50 tot zelfs 70%) cash achter de hand houden (dit op zich is al een eenvoudige beschermingsmethode) het belangrijkste. Want stel dat de beurstrend keert naar lange termijn dalend dan zal de(ze) vermogende maar nieuwe belegger niet blij zijn indien hij ‘maar’ 30% verlies slikt (met fondsen of holdings of andere meer defensieve waarden) terwijl anderen bv. 50 of 70% verlies slikken (met risicovollere aandelen of beleggingsstrategieën).

Tip voor beginnende beleggers: oefen beleggen zonder risico met een demo-account. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.