2017 voorspellingen saxo bank

Saxo Banks waanzinnige voorspellingen voor 2017:

1. Het bbp van China groeit met 8 procent en de Shanghai Stock Exchange Composite Index bereikt een stand van 5.000

Dit als gevolg van het besef van China dat de fase van productie- en infrastructuurgroei het einde van de weg heeft

bereikt. Het land besluit de kapitaalmarkten via grootschalige stimulering – begrotings- en monetair beleid – open te stellen en zo een succesvolle overgang naar consumptie-gedreven groei te

realiseren.

2. Wanhopige Fed volgt voorbeeld Bank of Japan en fixeert 10-jaars Treasuries op 1,5 procent

Terwijl de US dollar en de Amerikaanse rentevoeten in 2017 verder stijgen en steeds meer pijn doen, leidt het gespierde begrotingsbeleid van de nieuwe Amerikaanse president ertoe dat de rente op 10-jaars schatkistpapier oploopt tot 3%, wat paniek in de markten veroorzaakt. Oog in oog met een ramp besluit de Fed het beleid van de Bank of Japan (beheersing van de rentecurve) te kopiëren door de rente op 10-jaars schatkistpapier te fixeren op 1,5 procent, maar vanuit een andere hoek, waardoor per saldo QE4 of QE Endless wordt geïntroduceerd. Dit roept vervolgens een halt toe aan de verkoopgolf op de wereldwijde aandelen- en obligatiemarkten, hetgeen zich vertaalt in de grootste winst voor obligatiemarkten in zeven jaar.

3. Wanbetalingen op high yield-obligaties overstijgen 25 procent

Het gemiddelde lange-termijnwanbetalingspercentage voor hoogrentende obligaties is 3,77 procent, maar tijdens de Amerikaanse recessies van 1990, 2000 en 2009 liep dit percentage op tot

respectievelijk 16, 10 en 12 procent. In 2017 loopt het wanbetalingspercentage op tot maar liefst 25 procent.

4. Het Verenigd Koninkrijk blijft in de Europese Unie

Naarmate de onderhandelingen vorderen, doet de EU belangrijke concessies op het vlak van immigratie en vergunningsrechten voor financiële dienstverleners in het VK. Tegen de tijd dat Artikel 50 wordt geactiveerd en aan parlement voorgelegd, wordt dit verworpen ten gunste van de nieuwe afspraken. Het VK blijft in de EU.

5. Koper vat kou

Onder de grondstoffen was koper een van de duidelijke winnaars na de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In 2017 begint de markt zich evenwel te realiseren dat de nieuwe president problemen ondervindt bij het inlossen van de investeringsbeloften, en de verwachte toename van de vraag naar koper blijft uit. Zodra High Grade koper een trendlijnsteun doorbreekt en terugvalt naar het niveau van 2002, gaan de sluizen open en zal een golf van speculatieve shorts ertoe bijdragen dat de koperprijs daalt naar 1,25 dollar per pond.

6. Enorme waardestijging bitcoin door toenemende vraag naar cryptogeld

7. Hervorming gezondheidszorg VS veroorzaakt paniek in de sector

8. Ondanks Trump stijgt de Mexicaanse peso in waarde

9. Italiaanse banken worden de best presterende aandelen

10. De EU stimuleert groei via gemeenschappelijke euro-obligaties


Tip: vergelijk brokers en bespaar op transactiekosten beleggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.