2017 voorspellingen saxo bank

Dit zijn 3 interessante aandelen om in te beleggen 2017:

1. Brederode : De koers van dit aandeel zit al twee jaar klaar om de 40 euro achter zich te laten. Is de kwaliteit van de portefeuille dan zoveel slechter dan deze van Sofina ? Met Brederode koop je daarenboven een stukje Sofina, een aandeel dat vorig jaar wel een gebruik gemaakt heeft om uit te breken van 90 naar net geen 130 euro.

brederode aandeel

2. Quest for growth : Het is hier blijkbaar niet toegestaan om te zakken onder de zeven euro. De portefuille van Quest zit vol met aandelen die ik graag had gekocht aan lagere prijzen (Zetes, Jensen) en aandelen die ik zelf al vrij lang heb (Melexis, CFE, Umicore) + enkele beloftevolle buitenlandse spelers die niet op mijn radar zouden terecht kunnen komen (en waar ik niet rechtstreeks in wens te beleggen). Daarenboven geniet QFG van een fiscaal gunstig staat (hetgeen velen niet weten) waardoor we GEEN roerende voorheffing moeten betalen op de toekomstige coupons. Daarenboven mogen ze vanaf dit jaar ook dividend in aandelen uitkeren (en zijn ze dus niet verplicht om posities uit noodzaak te verkopen wegens dividenduitkering) In 2016 is de koers veel te hard van stapel gelopen in aanloop naar het royale dividend om daarna terug te vallen tot de zeven euro waar ze al drie jaar op kamperen.

quest for growth aandeel

3. Tubize : moeder van UCB… Iedereen weet ondertussen waarom UCB dit jaar de rode lantaar zal dragen in de BEL-20… Aangezien er nog een portie biotech ontbreekt in portefeuille, acht ik dit moment als ideaal om Tubize in diverse cartouches aan te schaffen. 2017 zou , na de afschaffing van de spec taks wel eens kunnen zorgen voor een rally bij de biotech-aandelen en waarom zou de meest veilige biotecher hiervan ook niet kunnen profiteren ? Brederode en QFG zijn ook aandelen die op de radar staan, rijp om te kopen !

tubize aandeel

Tip: Beleggen aan voordelige tarieven op een professioneel platform? Leer hier meer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.