Iron butterfly

Een iron butterfly is een strategie die gebruik maakt van call opties EN put opties (net zoals de iron condor). Een gewone butterfly daarentegen is enkel met call opties OF enkel met put opties.

Call butterflys zijn logischerwijze enkel met call opties en put butterflys enkel met put opties. De afbeelding die ik toon geld voor een LONG call butterfly EN een LONG put butterfly. Alsook voor een Long iron butterfly (indien de geschreven call en put dezelfde uitvoerprijs hebben, is onze profit loss curve een piramide, bij verschillende uitvoerprijzen een afgeknotte piramide).

Wat kan ik nog meegeven, praktisch dan. Iron Butterflys zijn naar mijn idee goed voor de ATM zone (zoals de Iron Condor, die ook rond de ATM zone werkt). Maar met gewone butterflys kan je ver ITM of OTM (en ook ATM) mooie trades opzetten. Intuïtief denk ik dat je ook hogere R/R hebt met butterflys als je ITM of OTM gaat, wat niet zo zal zijn bij de iron butterfly.

Butterflys kan je ook goed gebruiken om bepaalde trading-strategie te hedgen (zoals IC’s). En Butterflys zijn goedkoper bij hogere IV.

Tip: Professioneel beleggen met opties aan goedkope tarieven? Ons preferabel broker om optie te traders is traders-only.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.