geschreven put

In dit artikel bespreken hoe we een aandelenpositie met geschreven put opbouwen. De ontvangen premie voor de geschreven opties kan als buffer dienen. Indien u uitgevoerd wordt moet u de aandelen kopen aan een lagere prijs, indien niet dan ontvangt u een premie als vergoeding.

Hoe werkt aandelenpositie met geschreven put opties?

1/ Start met naakt schrijven van een put. (indien men uitgevoerd wordt, totale positie niet meer dan 5% van PF (tenzij anders aangegeven, large-cap?) Indien PF = 300.000 €. Dan is 5% 15.000 €. Men kan dus naakt 1 put schrijven met strike 150 (want 150 * 100 = 15.000)

2/ Indien de timing goed was, het aandeel stijgt, kan men deze put gaan afdekken. (30% premie ontvangen) – wanneer het aandeel topt (vroegere weerstanden, macro-omstandigheden, fibo…) – met een gekochte put, hier mee wordt de margin ook verkleind. (met een geschreven call als hedge niet). – men gaat hierbij ook van high risk naar medium risk, kan dus een nieuwe high risk trade aangaan.

3/ In een 2de stijgings-fase kan men opnieuw gaan afdekken. (60% premie ontvangen) – Met een gekochte put OTM – Met een gekochte put meer OTM.

4/ In een 3de stijgingsfase (90%), kan men de positie sluiten en de restanten aan puts houden. – Of de positie houden, maar is niet aan te raden, risk-reward gezien.”

 

Aandeelpositie met geschreven puts

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.