gratis beurstip van de week

In dit artikel gaan we op een concrete manier te werk door een aandeel te selecteren dat voldoet aan onze criteria. Deze week heeft Hamish Maertens u een beurstip mee a.d.h.v. technische analyse, fundamentele analyse, risicograad, analistenverwachting, groeimogelijkheden etc.

Inleiding

Vandaag heb ik het aandeel Euronav geselecteerd. Het bedrijf is actief in de tankerrederijsector en zal het komende jaar en daarna fors groeien. Verder zie ik het aandeel als een echt dividendaandeel in wording.

Beurskapitalisatie

De beurskapitalisatie van Euronav bedraagt 2,1 miljard euro en er zijn zo’n 159,2 miljoen aandeln uitgegeven.

Risico belegging

De belegging heeft weinig risico aangezien er externe factoren zijn die Euronav voor minstens 2 jaar tot een veilig aandeel maken. De risicograad van deze belegging is 1 op een graad van 5.

Kapitaalbelang in uw portefeuille

Als een een kapitaal ter beschikking heeft van 10 000 euro, dan raad ik u aan om daarvan een 2000 euro in Euronav te beleggen.

Resultaten en fundamentele analyse

euronav 1

Erg goede resultaten bij Euronav die verder zullen aantrekken. Euronav belooft 80% van de winst uit te keren als dividend, hierdoor kan het aandeel een dividendaandeel worden met een netto-dividendrendement van 6%! Daarnaast trekken de vrachttarieven verder aan + het economische herstel in Europa en VS. Ook is de lage olieprijs een echt voordeel. Euronav kan ook verdere vloten overnemen, wat de belegger ten goede komt.

Momenteel noteert het aandeel tegen een koers-winstverhouding van 12,5. Ik vind dit erg aantrekkelijk in vergelijking met de sector. De koers/boekwaarde is 1,42. Ook dit is niet overdreven. Daarbovenop dus ook een dividendrendement van maximaal 8% bruto volgend jaar. Dit is bij de huidige marktomstandigheden.

Analisten

De meeste analisten geven een opbouwen-advies met een koersdoel van 12,83 euro.

Technische analyse

De koers noteert boven de MA 100 en de MA 25. Dit impliceert een positief signaal voor de lange en middellange termijn. De RSI staat momenteel op een neutrale positie. De MACD-lijn ligt boven de MACD trigger-lijn. Ook is er recent een opwaartse crossing gebeurd met de MACD trigger-lijn, zij het kleinschalig.

beurstip

De weerstand- en steunniveaus zijn de volgende:

beurstip

De steun die is gelegd is 12,21. Een tussentijdse steun is 12.66. De stevigste steun is 11.57, aangezien dit het niveau is waar de koers van Euronav het vaakst heeft tegen aangezeten.

Koersdoel

Het koersdoel dat ik voor ogen heb, is 16 euro op een termijn van 5 maanden en 17 euro op een termijn van 8 maanden. Bij alle beurstips worden de fluctuaties nauwgezet opgevolgd. Per kwartaal of als we de positie verkopen wordt de winst/verlies vastgesteld. De portefeuille wordt dan ook gepubliceerd op onze site.

 

 

2 REACTIES

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.