binaire opties beleggen of gokken

Veel mensen vragen zich af of binaire opties handelen als gokken kan worden beschouwd. Eigenlijk hangt het er van af hoe u het gaat gebruiken.

Wanneer u binaire opties met gokken wil vergelijken vergeet dan 1 ding niet. Roulette, slot machines, blackjack, … zijn allemaal kansspelen, uw ervaring is van ondergeschikt belang. Bij binaire opties zijn er veel uitwendige processen die invloed hebben op een koersbeweging. Een goede trader/belegger gebruikt die data om de kans juist in te schatten en voor een correcte profit/loss berekening, etc…

 

U kan de vraag ook doortrekken, aandelen kopen is dat gokken? Het komt in principe op het zelfde neer, het enige argument dat altijd wordt gegeven is dat binaire opties op een korte tijdsspanne zijn. U neemt een beslissing of de prijs binnen een korte periode van 60 seconden, 5 min, 24 uur, … omhoog zal gaan of dalen. Maar volgens die redenering, dan is daytraden ook gokken. Daytraders sluiten namelijk meestal de posities op het einde van de dag dus blijven max 24 uur in de markt met een bepaalde positie.

Het hangt er dus vanaf hoe u binaire opties wil gebruiken.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Sites als Bloomberg, Google finance, Yahoo finance, zijn hier perfect voor. Nieuws traden is vaak een van de meest lucratieve beleggingsstrategieën. Voorbeeld als apple een nieuwe iphone uitbrengt en de fans zijn enthousiast, dan kan u een long positie apple innemen. Wanneer u gelijk hebt verdient u meestal tot 70 procent van uw inleg!

Belangrijk is om verlies snel te beperken en op tijd winst te nemen. Gokken wil meestal zeggen dat u zeer veel risico neemt want het toeval beslist over uw lot, maar wanneer uw winst of verlies niet van toeval afhankelijk is, dan is er volgens mij helemaal geen spraken van gokken!

De definitie van gokken:

“gokken werkw.Uitspraak:   [ˈxɔkə(n)] Verbuigingen:   gokte (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen:   heeft gegokt (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen om geld een spel spelen waarbij het toeval is of je wint of verliest”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.