aandeel proximus

Fundamentele analyse van het aandeel Proximus. Is proximus koopwaardig of niet? Wat maakt een aandeel interessant om te kopen?

Heb ze aangekocht aan 25,80, zou ze trachten in te slaan onder de 26

Sterke FCF-marges, hoewel die blijven dalen…

Misschien is het interessanter om te weten als beginner waarom men een bepaalde koers roept of hoe men dat bepaalt.

Op basis van wat ik zelf de afgelopen tijd ontdekt en geleerd heb zou ik in eerste instantie afvragen voor welke termijn je het in je portefeuille wil opnemen? Heb je het rotsvaste geloof dat Proximus de komende jaren een veelbelovend bedrijf is maakt de aankoopkoers minder uit dan wanneer je het binnen drie maanden met een (kleine) winst wil verkopen.

Volgende stap die ik zou nemen is proberen in te schatten wat de “echte” waarde zou zijn. Een voorbeeld die je een indicatie kan geven is de Graham Number. Die kun je berekenen op basis van de EPS en de bookvalue p/s. Die geeft je niet de waarheid, maar wel een indicatie of het aandeel is onder- of overgewaardeerd. Verdere stappen die ik zelf wellicht zou nemen is het verloop in de jaarcijfers van afgelopen jaren. Als die stabiel/positief/gunstig zijn slaap je s nachts ook wat lekkerder als je je geld daar voor langere tijd in investeert.

Met deze gegevens weet je eigenlijk alleen de interne kant en is er geen rekening gehouden met externe factoren als concurrentie, maatschappelijke trends of sectortrends die de koers positief of negatief kunnen beïnvloeden dus ook daar zou ik wat uitzoekwerk in doen.

Opties kunnen interessant zijn in plaats van aandelen omdat de risk/reward doorgaans beter is en je kan meer strategieën toepassen.

Tip: oefen beleggen zonder risico. Open gratis een demo rekening en beleg met 100.000 euro fictief geld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.