aandelen analyse netflix

Ik ben ervan overtuigd dat Netflix de short der shorts is vanaf het moment dat men zal stoppen met focussen op de aangroei van het aantal subscribers, maar vrees dat de markt me nog lang ongelijk zal geven totdat men echt eens naar de cashflows (en het earningspotentieel) gaat kijken. Enigste reden waarom ik positief ben over Netflix is wanneer ik een mogelijke overname incalculeer. Maar dat is in mijn ogen dan ook de enige reden die morgen de koerssprong met waarschijnlijk 8% en meer kan verklaren.

Technische analyse op de weekly ziet er zeer goed uit… Zelf al twee jaar Netflix gebruiker en ik zou eerlijk gezegd niet meer zonder kunnen. Ik keek sowieso al weinig tv maar als ik nu een serie kijk kan ik dat tenminste doen zonder om het kwartier te moeten kijken naar die lastige reclame. Ik neem zelfs geen series meer op want dan moet je nog doorspoelen tijdens de onderbrekingen… Ik wacht wel tot ze op Netflix komen. De prijs is echt laag. Eerlijk gezegd zou ik dat bedrag per maand al over hebben als daarvoor het reguliere tv-aanbod reclamevrij zou zijn!! Ik ben dus wel een believer, althans zolang de subscribers blijven aangroeien.

Netflix is in mijn ogen geen technologiebedrijf maar een media/entertainment bedrijf met een nieuw verdienmodel dat gebruik maakt van de beschikbare technologie. Zo zijn er al wel meer de revue gepasseerd tot de volgende rage hun plaats inneemt. Ooit gehoord van TiVo bvb ? Ooit was die merknaam in US een zelfstandig naamwoord geworden … FilmNet iemand ? Meesurfen op de golf kan altijd; de volgende golf zien aankomen is weggelegd voor mensen in het vak.

Tip: bespaar op transactiekosten beleggen, vergelijk brokers en doe uw voordeel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.