vraagje: is het mogelijk om het getrade volume van een optiereeks in het verleden te bekijken? Op de optietabellen zie je alleen open interest en volume van de dag staan. Kan je dit van enkele dagen/weken geleden terug opzoeken? en zoja, hoe?

Reden waarom: af en toe zijn er grote optieorders van bv 50000 stuks waar anders normaliter maar een 100 tal stuks ofzo verhandeld worden; ik volg deze orders dan wel eens, als ik dan merk dat het aantal weer fors geminderd is, probeer ik graag op te zoeken wanneer dit was, zo kan je “het grote geld” wat proberen te volgen.

 

Ja, dat kan zeker. Net zoals bij aandelen, kan je van een welbepaalde optie ook een koersgrafiek bekijken, en daaronder het verhandelde volume.
Als je TWS gebruikt volstaat het een grafiek of chart te openen, en dan op zoek te gaan naar de betreffende optie(s). Of omgekeerd. In een bepaald tabblad heb je een optie staan, je klikt daar gewoon op, en dan bovenaan klik je op charts. Hieronder een voorbeeld op daggrafiek van een wel bepaalde Tesla optie.

verhandeld volume opties tesla

Combinaties van opties kan je trouwens ook charten. Spreads en andere strategie. Tot vier benen ook denk ik. Als je het kan inleggen als combo order, kan je het ook charten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.