Beleg in goud en bescherm uw vermogen

Steeds vaker horen we dingen in het nieuws die niet gunstig zijn voor uw spaargeld. Denk aan de terreur die onze samenleving bedreigt, de steeds groeiende schuldenberg van de overheden, de historisch lage spaarrente en het monetair beleid van de centrale banken. We kunnen zo nog wel even doorgaan.

Om toch een aanvaardbaar rendement te behalen moet u op zoek gaan naar alternatieven. Liefst wilt u niet te veel risico nemen, de risk/reward moet in verhouding zijn. Probleem is dat er niet veel alternatieven zijn, de aandelenmarkten staan terug op all time highs vanwege de het beleid van de centrale banken.

Goud als hedge tegen de crisis.

Goud is de beste optie als u vooral uw vermogen wil beschermen want goud is en blijft een veilige haven. Als we op lange termijn naar de goudprijs kijken dan zien we dat die ongeveer gelijk is aan de inflatie. Historisch gezien behoud goud zijn waarde zeer goed. Gezien de onrust in de wereld is er een grote kans dat goud steeds aantrekkelijker wordt als belegging. Goud kan vanaf dan mogelijk flink in waarde stijgen.

Waarom is het interessant om goud te kopen?

  1. Al meer dan 5000 jaar gebruikt men geld als goud. Goud heeft veel eigenschappen die het een perfect betaalmiddel maken waaronder: slijtvast, goud is zeldzaam, deelbaar, compact en makkelijk te vervoeren, algemeen aanvaard over de hele wereld als ruilmiddel/geld.
  2. Goud heeft een intrinsieke waarde. In tegenstelling tot de euro, dollar, … die door centrale banken uit het niets gemaakt wordt.
  3. Goud is tastbaar indien u het fysiek koopt. Er is geen papiertje die verteld dat u de eigenaar bent.

Hoe fysiek in goud beleggen? Wij raden goldrepublic aan voor al uw aankopen van fysiek goud en zilver.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.