TWS traders work station

In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van de brokers: lynx, tradersonly en interactive brokers. Interactive Brokers vs Lynx en Traders Only.

Veel beleggers weten dit niet maar Lynx werkt als (Belgisch) tussenpersoon voor interactive brokers. De transactiekosten zijn bij gevolg hoger want ze moeten er ook iets aan verdienen en het handelsplatform tws is hetzelfde als bij IB. Het voordeel is dat u bij Lynx telefonisch of via email in het Nederlands kan praten. Bij IB biedt de helpdesk enkel ondersteuning in het Engels.

Interactive Brokers vs Lynx en Traders Only

Traders only is ook een Nederlands tussenpersoon van interactive brokers net als Lynx. Ook hier moet u de overweging maken of u een Nederlandstalige helpdesk wil met als nadeel hogere transactiekosten dan rechtstreeks bij IB.

Omdat Lynx en Tradersonly enkel “introducing broker” van IB zijn. Hebben ze alleen een nederlandstalige helpdesk en werven de klanten, alle andere zaken worden via IB geregeld. Lynx/Tradersonly verdienen hun geld door een opslag op de tarieven van IB.

U handelt via IB en hebt ook een rekening bij hun. Daartoe moet u in uw belastingsaangifte invullen dat het om een buitenlandse rekening gaat, terwijl het toch een Belgische (Lynx) of Nederlandse (Traders Only) broker is.

interactive brokers vs lynx en traders only

Klik hier voor meer informatie of om klant te worden: lynx, tradersonly en interactive brokers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.