beleggen in goud

Centraal bankieren en fiat geld zijn instrumenten van de “superelite”. Goud en zilver als geld(stukken) waren wapens tegen de suprematie van die superelite.

In de VS is centralisatie van al het kapitaal vorm gaan nemen na 1912 (stichting FED). Zelfde kan je ook zien in Duitsland met de hyperinflatie (1914-1923).

Vandaag zitten we in het “Endgame” van meer dan 300 jaar van centraal bankieren en fiat geld (begonnen in 1694 met de stichting van de BoE).

Enkel fysieke assets zijn nog van tel in een wereld waar the name of the game “counterpartyrisk” is.

Is goud geld of een grondstof?

Goud is geen geld, het is een asset dat niks yield. Iets dat niks yield wil je bezitten als de wereld negatieve yield geeft want niks is meer dan negatief. Dus goudbubbel in de toekomst. Want men wilt cash geld afschaffen (onder het motto kapitaalsvlucht aan te pakken) de realiteit is dat men dit wenst te doen om nog negatiever te gaan in rentes (a la Japan).

Negatievere rentes: assets (aandelen/vastgoed etc) stijgt verder maar ook goud en zilver (maar om andere reden).
Lenen nu: idioot. Je moet assets bezitten.
Want de rente gaat niet stijgen zolang friedman en neoliberalisme blijft.

Alles dat nu in een bubbel zit wilt men nog in een grotere bubbel steken. Je mag alles doen wat je wilt als je maar bezit. Het geen je moet vermijden zijn schulden.
Quasi alles zal in waarde toenemen in de toekomst.

Na x tijd crasht het systeem wegens revoltes omdat steeds meer mensen geen bezit meer gaan hebben. In tussentijd is de beste bescherming voor iedereen zoveel mogelijk bezitten om zo lang mogelijk iets te hebben.

Vastgoed is mogelijks wel een uitzondering als je naar Japan kijkt daar is vastgoed reeds 20 jaar aan het dalen. Blijkt aldus dat als men negatief gaat (rente) in de vastgoedmarkt (dus geld toegestoken krijgen) dat niemand het nog wilt bezitten. (iets wat ik zelf een rare contradictie vind maar statistieken claimen het toch).

Hoe beleggen in goud en zilver?

Dat kan door fysiek edelmetaal te kopen of online via een broker.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.