wat de rijken hun kinderen leren over geld dat de armen en middenklasse niet doen.

Robert Kiyosaki de auteur van het boek rijke pa arme pa groeide op met 2 vaders, zijn echte vader die arm was en de rijke vader van een vriend. Beide vaders waren succesvol in hun carrière, werkten hard en verdienden goed geld. Maar toch kon de arme vader ondanks zijn goed inkomen nooit rondkomen.

Toen begon het Kiyosaki op te vallen dat beide vaders compleet anders dachten en omgingen met geld. Arme pa was niet arm door het bedrag dat hij elke maand verdiende maar door hoe hij over geld dacht en er mee omging.

Hier zijn 3 lessen uit het boek rijke pa arme pa die rijke pa hielpen om zijn geld te beheren en financiële welvaart op te bouwen.

De middenklasse werkt voor geld, rijke mensen laten geld voor zich werken.

Er is een verschil tussen hoe rijke en arme mensen kiezen om betaald te worden voor het werk dat ze doen. De meeste mensen kiezen ervoor om betaald te worden voor de tijd die ze werken, ze kiezen voor een vast inkomen. Rijke mensen kiezen er meestal voor om aan een eigen bedrijf te werken of in andere bedrijven investeren.

Als je voor geld werkt dan geef je de verantwoordelijkheid en macht aan je werkgever. Als geld voor jou werkt dan hou je er zelf de controle over.

Het probleem is ook dat je niet meer kan werken dan je tijd hebt. Als je geld verdient met geld dan zit er geen limiet op.

Wil je beleggen in andere bedrijven? Dan heb je een account bij een broker nodig, hiermee kan je handelen op de beurs en in bedrijven investeren. Wij hebben een tool waar je verschillende brokers mee kan vergelijken. Zo vind je de juiste broker die bij je past.

Het gaat er niet om hoeveel geld je verdient maar hoeveel je daarvan in je zakken kan houden.

De meeste van ons leren op school hoe je geld kan verdienen met een beroep, maar wat we niet leren is hoe je geld moet beheren. Wat eigenlijk belangrijker is dan hoeveel je verdient.

Je hoeft geen financieel expert te worden om financieel intelligent te zijn. Begin bij het begin en zorg dat je de basis leert. Er is genoeg informatie op het internet te vinden of in boeken.

Focus vervolgens op het beheren van je geld. Meer geld zal je financiële problemen vaak niet oplossen. Het kan de problemen in sommige gevallen zelf erger maken. Denk aan lotto winnaars die al hun geld opdoen omdat ze niet weten hoe er mee om te gaan. En vervolgens terug in de zelfde financiële puinhoop terechtkomen waar ze inzaten, of met nog meer schulden dan ze al hadden.

Het zijn niet de slimste mensen die aan top geraken maar de personen die van aanpakken weten.

In het echte leven, buiten de scholen heb je meer nodig dan enkel goede punten. Lef hebben en van aanpak weten is belangrijker dan hoe hoog je iq is.

Het is belangrijk om risico te nemen wil je welvaart accumuleren. Het is even belangrijk om deze risico’s beperkt te houden. Risico management noemen ze dat… Blind risico nemen zal je nergens brengen. Berekend risico nemen daarin tegen ligt aan de basis van financiële rijkdom.

Onzekerheid en risico zijn 2 verschillende dingen. Onzekerheid is er altijd in alles wat je doet maar risico kan je berekenen en vermijden. Een groot risico is het gevolg van niet weten wat je aan het doen bent…

Het boek rijke pa arme pa is hier te koop op bol.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.