Weer een week achter de rug. En het was me er eentje! De rentes bleven enorm schommelen. Bedrijfsnieuws langs alle kanten. Overnamekoorts en fusiekoorts etc. Alles was aanwezig. Vrijdag kregen de beurzen in Europa een plotse rammeling door een tegenvallend consumentenvertrouwen in de VS en steeg de euro verder richting de 1,15 $. Wat zal er de komende week gebeuren? U leest het hier in deze column.

Renteverhoging?!

Eerst en vooral begin ik met een simpele vraag. Wat wordt het? Juni of september? Die vraag is inderdaad eenvoudig en voor de hand liggend. Weet u het antwoord? Mocht u het niet weten, het is september of later. Dat heeft de Fed van Janet Yellen duidelijk aangegeven. Om het wat geloviger uit te drukken: een renteverhoging voor in juni is dood en begraven. Dat komt door tegenvallend marconieuws. Het laatste nieuws was het consumentenvertrouwen uit de VS. En dat viel tegen. De Amerikaanse consument is somber over zijn economische toestand in mei. Genoeg om de dollar richting een dieptepunt van drie maanden te duwen. De euro is nu al met bijna 9% gestegen sinds dat dieptepunt van 1,05  $. Nu bedraagt dit al 1,145 $.

Toch ben ik van mening dat de euro op de langere termijn verder zal dalen, mede dankzij de aanhoudende aggressieve politiek van de ECB met de Quantitative Easing en het feit dat de Amerikaanse economie toch harder zal groeien dan die van de Eurozone. Maar op kortere termijn ben ik bullish op de euro. Ik geloof sterk dat de euro gaat stijgen richting de 1,18 $ à 1,20 $. Hoger zal het niet gaan, want we spreken van een zware weerstand. Tegen het einde van het jaar zullen de euro en de dollar gaan naar een pariteit (1 dollar = 1 euro). Misschien zal het zo gaan? Met de renteverhoging beginpunt van de laatste, grotere daling.

Bedrijfsnieuws geraakt op

Ook het bedrijfsnieuws geraakt op aangezien we richting de zomermaanden gaan. Toch is de agenda in Europa nog niet helemaal leeg. Er staan namelijk belangrijke punten op de agenda. Eerst en vooral zal Markit het rapport publiceren over het consumentenvertrouwen in Europa. Ook de autoverkopen in de EU worden gepubliceerd (dinsdag 19/05). Van zodra het bedrijfsnieuws helemaal op is, gaan beleggers met vakantie en komen ze terug in september. Ik zal tegendraads doen (zoals ik altijd doe  en zal kopen op dipjes in de zomer. Dan laat ik mijn aandelen staan en ga ik mee met de flow in september.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.