leer geld investeren op de beurs

De rentes op spaargeld staan historisch laag. Sparen brengt haast niets meer op. Sterker nog, de reële inflatie is op dit moment hoger dan de rente. Wat wil zeggen dat je spaargeld elk jaar aan koopkracht verliest. Hier zal waarschijnlijk niet snel verandering in komen. De korte termijn rente wordt bepaald door de centrale bank. De rente wordt speciaal laag gehouden om de economie te stimuleren, want dan halen de mensen wat geld van de spaarboekjes om te investeren. Pas als het beter gaat met de economie kan de rente terug omhoog, dat kan nog een tijdje duren.

Wil je geld meer laten opbrengen? Dan is geld investeren een optie. Hiervoor heb je wel de kennis nodig. Je gaat toch ook niet gaan auto rijden zonder een degelijke opleiding? Hoe meer je over investeren weet, hoe minder fouten je zelf maakt. Een paar goede boeken kunnen je op weg helpen.

Limburger Nico Pantelis is gepokt en gemazeld in het beleggen, is de vaste beleggingsspecialist van De Standaard en de oprichter van het erg succesvolle platform Slim Beleggen. Zijn boodschap is: ‘Beste Vlaming, beleggen is helemaal niet moeilijk en is helemaal geen loterij. Wie een beetje slim is, wordt er (veel) rijker van dan van sparen.’

Daarom deze praktische gids waarin hij stap voor stap het menu
der beleggingen uitlegt, de basis voor beginnelingen en veel
slimme inside tips voor kenners.

Het boek slim beleggen door Nico Pantelis is hier te koop op bol.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.