aandeel Recticel

Recticel nieuws: De fabriek van Recticel in het Tsjechische Most is zondag getroffen door een zware brand.

De brand raasde door een van de productiehallen.
De toeleverancier van auto-interieurbekleding roept tegenover zijn klanten overmacht in. De fabriek van Recticel in het Tsjechische Most is zondag getroffen door een zware brand. De brand raasde door een van de productiehallen. Er vielen voor zover bekend geen slachtoffers. Uit veiligheidsoverwegingen liet de overheid de fabriek, waar interieuronderdelen voor auto?s worden gemaakt, helemaal stil leggen. Recticel kan nog niet zeggen hoe groot de schade is aan fabriek en apparatuur. Het is evenmin duidelijk hoe groot de impact zal zijn op de verdere productie. Tegenover zijn klanten heeft Recticel dan ook overmacht ingeroepen. Zolang die toestand duurt, zal het bedrijf zijn klanten op de hoogte houden en met hen samenwerken om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken, klinkt het in een persbericht. Most ligt zo’n 75 km ten noordwesten van Praag.
De auto-interieurafdeling van Recticel telt drie fabrieken. Naast die van Most is er ook een vestiging in het Duitse Schönebeck en drie in China (Changchun, Langfang en Ningbo).
(c) Tijd Realtime

Voor mij zijn dat redenen om meteen te verkopen en pas later vragen te stellen. Don’t like it wanneer men drastische maatregelen zoals overmacht moet inroepen. Als ik ze had zou ik ze even van de hand doen, zeker wanneer de tragere particuliere beleggers straks dit nieuws zien en beginnen te verkopen. Potentiële verzekeringen zoals brand dekken deels de schade, maar nooit alles + zijn verbonden aan kleine lettertjes. De omzet en winsten zullen sowieso beïnvloed zijn in die fabriek.

Wat ik kan afleiden uit het officiële persbericht:

1) Er is een serieuze brand (let op het woord serieus in het persbericht) geweest met schade aan de vaste activa (die deels zal gecompenseerd worden door de verzekeringen met grote waarschijnlijkheid). Echter hangt dat af van de omstandigheden en de kleine letters waar momenteel niks over bekend is.
2) De omzet in gedrang zal komen en dat er eventueel waardeverminderingen geboekt zullen worden.
3De verzekering niet alles zal dekken (dat is een zekerheid die je hebt bij een verzekering).
4) Recticel een aandeel is met kleine beleggers. Deze zullen in de komende uren/dagen het nieuws oppikken en op de verkoopknop duwen.
5) De fabriek sowieso uit lijkt te zijn voor een week of langer.
6) De productie volledig gestopt is en dat er herstartkosten zullen zijn + vaste kosten gewoon doorlopen.
7) Dat dit het groeiverhaal van Recticel waarschijnlijk voor het volgend jaar deels zal hypothekeren.

Als je ze nog hebt kunnen verkopen boven een koers van boven de 6.70 maak je in mijn ogen altijd een goede deal. Dan kan je altijd proberen om ze lager op te pikken. Koersherstel verwacht ik niet meteen in de eerste 2 à 3 dagen in ieder geval.

Tip: Voor beginnende beleggers: oefen beleggen zonder risico met een demo-account.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.