analyse van de economie

2008 was feitelijk het begin van het einde van het systeem want de schuld kan steeds slechter terugbetaald worden…
We verwoesten onszelf feitelijk…
Het huidige qe beleid van de centrale bank is een wanhoopsmiddel die het feitelijk nog erger maakt daar het gratis geld geeft aan mensen die geen/nauwelijks schulden hebben (aandeelhouders/vastgoedeigenaars etc).
Maar het probleem zit hem bij steeds meer mensen die schulden hebben die ze niet kunnen afbetalen…
Voel je het al komen?

Het huidige systeem waaronder: negatieve real yield, steeds hogere assetprijzen etc is ontworpen om mensen ertoe aan te zetten schulden op te nemen.
Diegene die een schuld opneemt heeft een liability(=schuld) en een plicht dit af te betalen + intrest. Maar wat een liability is voor de lener is een asset(=eigendom) voor de ontlener.
Dus wie wint er bij dit alles? Het financieel systeem en mensen met veel assets waarop ze zelf iets verdienen.
Waardoor de kloof tussen mensen steeds groter wordt, de economie vertraagd (want er is geen inkomen meer buiten schuldafbetaling om te consumeren => grotere werkloosheid etc…)
Dit hele systeem is een negatieve spiraal dat vooral in het voordeel werkt van een beperkte laag mensen en de meerderheid is de dupe.

Er zijn andere mogelijkheden, zoals bvb helikoptergeld etc… waarbij je de geldvoorraad gaat verminderen omdat schulden verminderen.
Hierbij wint de meerderheid maar verliest de top.

Dit is momenteel financial warfare met de bedoeling wie veel assets heeft nog meer assets te geven.
Diegene die weinig of geen assets heeft maar wel veel liabilities te laten verdrinken door die personen nog meer liabilities te geven.

Juist zoals een balans is opgebouwd tussen een credit en een debet zijde kan je liabilities en assets op diezelfde balans plaatsen.

Het omgekeerde systeem is een vorm van reformisme focusend op demandside.
Het derde systeem is afschaffing van de markt.
Maar iedereen die beweert dat het westen al jarenlang door een socialistische periode gaat die weet niet waar hij over spreekt.

Socialism for the rich , capitalism for the rest… dat is iets passender. Terwijl de logica het omgekeerde gebied.

Kortom vandaar mijn afkeer voor schuld… schuld nekt je (vroeg of laat).

Het verschil tussen QE, basisinkomen en helicoptergeld:

Qe is totaal anders als basisinkomen of helicoptergeld.
De reden is simpel.
Qe komt vooral diegene toe die assets hebben (aandelen, vastgoed etc)… bassisinkomen en alles geallieerd komt iedereen evenredig toe waardoor je over tijd de schulden vermindert van “de probleemgevallen”. Verminder je de schuld van de ene dan verminder je de assetwaarde van de andere…
“balans”.

Daarom is extreme ongelijkheid (die nu zelfs groter is dan pre wo1) een fameus probleem, want het leidt tot economische en sociale problemen.
CB’s/banken etc weten dit maar persen er alles uit wat ze kunnen en gaan dan op de vlucht.
Pure maffia

U nog niet afgevraagd waarom de overheid belastingvoordelen geeft voor wie schuld opneemt? (renovatielening, levensverzekering etc… ) SCHULD is het codewoord.
En hoe verder het systeem zich evolueert hoe meer schuld en hoe meer je de economie verwoest. uiteindelijk ga je een steeds instabieler systeem hebben (reël) want steeds meer mensen hebben schuldproblemen.
Wat in het echt steeds instabieler is, is op de markten steeds stabieler (zie lage vix bvb)…
Its two sides of the same coin…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.