griekse staatsschuld

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakte deze week bekend van mening te zijn dat de Griekse staatsschuld onhoudbaar is, waardoor het fonds volgens de eigen regels geen nieuwe financiele steun meer kan geven aan het noodlijdende Zuid-Europese land. De rente op Griekse staatsobligaties met een looptijd van twee jaar schoot vervolgens omhoog van 12,7 naar 15,4 procent. Zes weken geleden schommelde deze nog rond de 6 procent.

Het IMF is onderling verdeeld over de oplossing voor de dreigende nieuwe Griekse crisis, waarbij volgens het ene kamp nieuwe bezuinigingen onvermijdelijk zijn, terwijl het andere kamp meer neigt naar kwijtschelding van een deel van de Griekse schuldenberg.

Het is en blijft een moeilijke zaak die met voorzichtigheid moet genomen worden.
Ik zou voorstellen dat daar de vluchtelingen worden ontvangen in deftig en degelijke kampen, dit met goede financiële steun van Europa, zodat er ook tewerkstelling mee brengt en een last voor andere landen ontneemt plus een kwijtschelding van een bepaald deel van hun schulden

Daarbij zijn de schulden nu al niet meer de overzien die Griekeland moet terug betalen, ik denk dat nog zwaardere bezuinigingen zeker niet beter gaan zijn om het verschuldigd bedrag sneller terug de betalen aan de Europese unie.

Door zwaardere bezuinigingen kan men een land dood wurgen ( wat ze waarschijnlijk reeds gedaan hebben) ze zouden beter de schuldigen aangepakt hebben die zich met het Grieks systeem verrijkt hebben en zelfs miljoenen opgestrijkt hebben en hun geld op veilige plaatsen belegd hebben.
De bevolking kan geen verdere bezuinigingen meer aan, de corruptie moet daar weg en daar moet flink geïnvesteerd worden.

Zo zouden ze al meer dan de helft van het parlement moeten vervangen en meer zelfs! Om de corruptie daar jaren is kunnen opbouwen, zelfs nu is daar weinig aan veranderd.
Maar dat zou via een onderzoek door het Europees parlement moeten gevoerd worden en niet door Griekenland zelf.

 

Tip: leer hier meer over uw vermogen beschermen met fysiek goud.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.