Beleggen met opties voor beginners met deze strategieën

Er zijn meer mogelijkheden dan enkel aandelen kopen en verkopen wanneer u een positie wilt innemen in een bedrijf.

Er zijn 4 basis mogelijkheden met opties:

  • Een calloptie kopen. We hebben het recht om aandelen te kopen op een bepaalde uitvoerdatum aan een vooraf afgesproken prijs.

Indien we de aandelen niet rechtstreeks willen kopen kunnen we ook call opties ATM of OTM kopen. Onze investering is hierdoor kleiner. Dit kan een oplossing bieden voor dure aandelen zoals vb. Google. U krijgt hetzelfde effect als wanneer u de aandelen zou kopen maar dan aan een fractie van de prijs.

  • Een calloptie schrijven. We hebben de plicht om de aandelen te verkopen aan afgesproken prijs en datum indien de koper zijn kooprecht wil uitoefenen.

Gedekt schrijven van call opties OTM (op aandelen reeds in bezit), voor extra (maandelijks of wekelijks rendement.) Indien de aandelen een mooie spurt achter de rug hebben en we willen ze hedgen doen we dit met call opties ITM. Dan compenseren we ons mogelijk verlies door de ontvangen premie.

  • Een putoptie kopen. We hebben het recht om de aandelen te verkopen op afgesproken datum aan een vaste prijs.

Aandelen in ons bezit kunnen we beschermen met put opties. Deze investering is het risico eigenlijk steeds waard, zeker indien men geen stop-loss wil of kan gebruiken. Ook voor geschreven put opties kunnen langer lopende gekochte put opties dienen als bescherming.

  • Een putoptie schrijven. We zijn verplicht aandelen te kopen op een bepaalde datum aan afgesproken prijs.

In plaats van de aandelen rechtstreeks te kopen gaan we gebruik maken van geschreven put opties. Willen we de aandelen absoluut, dan schrijven we ITM. Willen we enkel de premie, maar liever niet de aandelen dan schrijven we ATM of OTM.

leer beleggen met opties de basis strategieën

Als u dit interessant vindt lees ook eens dit artikel waarom met opties beleggen ipv aandelen.

Op zoek naar een goede broker? Wij gebruiken het traders work station om opties te traden. Handel aan de laagste tarieven op het professioneel handelsplatform. Klik hier voor meer informatie over traders-only en interactive brokers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.