grote beurs crash

Komt er crash of een grote correctie? Die zal er zeker komen. Zoals ik al zei weet niemand wanneer of hoe. Meestal stelt men voor de crash een grote euforie voor aandelen vast. Dat begint… maar van een grote euforie is er nog geen sprake. We kunnen daar allemaal wel een mening over hebben, maar tot op heden slaagt er niemand in om dit te bepalen. Daar zal ook niemand in slagen, omdat de beurs voor stuk een emotioneel gebeuren is. Dat kan je nooit inschatten.

Op de beurs mag je niet emotioneel reageren. Dan blijf je daar beter af. Heb het ooit meegemaakt dat mijn vriendin/vrouw zei toen ik geweldig veel verloor: “panikeer je niet???” Ik (bijna)nooit en dat is wat me het meest opgebracht heeft. Daarom ook beter als je in een huwelijkssituatie zit dat je beter eerst een gesprek voert met je vrouw. En als zij niet beurs-minded is, dan zeg je gewoon, laat ons het kapitaal splitsen…Jij belegt het op jouw manier, ik op mijn manier. Dus ik draag de verliezen op mijn investeringen,maar ontvang ook de winsten. Ik weet dat dit een moeilijk item is. Want vergeet nooit, zolang het goed is wil iedereen profiteren, maar anders…

Wij als beleggers/ondernemers zeggen wel de beurs is er voor iedereen. Maar ik ken mensen uit mijn omgeving die met die emotie niet kunnen omgaan. M.a.w. mochten ze 10% verlies hebben, ze zouden er niet meer kunnen van slapen. Ik heb daar geen last van. Maar niet iedereen is zo…. Moet men die mensen aanraden om op de beurs te beleggen? Ik denk het niet. Cash is king maar brengt niks op…

Tip: beleggen in fysiek edelmetaal als bescherming tegen een financiële crisis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.