aandeel twitter

Het is zeldzaam als een aandeel 50% stijgt op amper 4 maanden tijd zonder voor te lopen op de fundamenten. Gemiddeld stijgt de beurs maar 10% per jaar. Zit er nog groei in het social media aandeel twitter na 50% stijging of moet je winst nemen?

In dit geval is de sterke stijging van de beurskoers terecht want twitter maakte voor het eerst dit kwartaal winst. De turnaround situatie lijkt te slagen. Kan het management het tij keren en twitter op lange termijn consistent winstgevend maken?

Persoonlijk heb ik er wel vertrouwen in. Ik volg dit aandeel al 2 jaar. Een tijdje terug heb ik mij wat call opties aangeschaft via mijn broker. Daarmee speculeer ik op een stijging van het aandeel.

Waarom ik positief ben over het aandeel twitter?

Het probleem die twitter al een lange tijd heeft is winstgevend worden. Er zijn genoeg gebruikers, twitter is een van de meest populaire social media website’s. Dus hun product is wel degelijk goed. Maar het is niet zo simpel om met advertenties geld te verdienen. Nu heeft twitter duidelijk een winnende formule te pakken. Daarmee verwacht ik dat de winstmarges groter zullen worden en daarmee ook de winst in de volgende kwartalen.

De markt onderschat op dit moment dat twitter weleens een echte cashkoe kan worden. Omdat ze zich baseren op het verleden. Het heeft lang geduurd om twitter winstgevend te maken maar nu wordt het hard werken eindelijk beloont.

Op moment van schrijven staat de koers aan 32 dollar. Mijn koersdoel is 35 dollar. Zakt de koers onder 30 dollar dan koop ik waarschijnlijk terug bij. Deze positie is nu nog maar een paar procent van mijn portefeuille.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.