goud kopen als belegging

Europa is altijd anti-Trump geweest. Hier zullen dus genoeg koppen gaan rollen. En als die USD gaat verzwakken zal er nog wel wat extra goud vraag uit Europa gaan komen. Want die sterke USD is vooral in het nadeel van US bedrijven. En dat gaat dan een nadeel voor een aantal Europese bedrijven worden. De winst die ze maken op hun Amerikaanse activiteiten zal dan heel wat minder eurootjes voorstelllen. En in eerste instantie zal het wel wat onzekerheid gaan worden. Daarom lijkt het mij niet onverstandig om nu wat goud in de beleggingsportefeuille te hebben.

Yellen heeft de oorlog aan Trump verklaard en zal wellicht doorgaan met de renteverhogingen. De usd gaan ze overal uitspuwen. Temeer omdat de yuan die functie onmiddelijk kan overnemen, en omdat dit een meer natuurlijke reserve munt zou zijn. Een reserve munt die niet alleen ondersteund is met gedrukt geld maar met economische activiteiten. Die usd als reserve munt is een gevaar voor de wereld.

Trump zijn beleid zal falen denk ik. Dan gaan er in 2020 wel veel teleurgestelde Amerikaantjes rond lopen. En die andere zijn al teleurgesteld omdat Trump aan de macht is gekomen. Dat ze hier in Europa dan de militaire uitgaven maar wat opschroeven, dan kunnen we wat militaire steun bieden aan de VS straks.

Zou wel eens de ideale situatie kunnen worden om die schuldproblemen op te lossen. De schuldniveau’s zijn overal tegen een grote snelheid aan het stijgen. Om die groei toch maar te kunnen aanhouden. Als nu die inkomsten gaan tegenvallen gaan ze wel wat defaulten links en rechts. En hier in Europa zitten ze nu al met 1000 miljard slechte leningen.

Bescherm uw vermogen met fysiek goud.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.