boek voor kinderen over geld

Samenvatting

– Als het crisis is, waarom maken ze er dan niet meer geld bij?
– Hoe is de rijkste man ter wereld aan zijn geld gekomen?
– Kun je zwemmen in geld?
– Waarom lenen mensen geld als ze het toch terug moeten betalen?
– Waarom worden bankdirecteuren altijd dik afgebeeld?
Vragen over geld hebben kinderen genoeg. Waarom verschijnen er dan steeds verontrustende berichten in de krant over hoe slecht jongeren met geld omgaan en hoe weinig benul ze van geldzaken hebben? Bas van Lier selecteerde vijftig vragen uit de stortvloed die kinderen hem via het Geldmuseum in Utrecht stelden. Niet alleen heel leerzaam en leuk voor kinderen, ook voor hun ouders!
Gottmer werkte voor dit boek samen met het Geldmuseum in Utrecht, waar de vraag centraal staat: Wat doe jij met geld en wat doet geld met jou?

Recensie(s)

Wat is zwart geld? Kun je zwemmen in geld? Hoe werkt skimmen en waarom is er geen briefje van 25 euro? Allerlei vragen over zaken die met geld te maken hebben worden beantwoord. Op twee naast elkaar liggende pagina’s staan steeds een vraag in een mosterdgele kleur, een informatieve tekst en een kleine illustratie. De vragen wekken de nieuwsgierigheid op en hebben zowel betrekking op de actualiteit als de geschiedenis. De teksten geven op een eenvoudige en begrijpelijke manier antwoord. Ze zijn geschreven in een vlotte stijl zonder moeilijke woorden of lange zinnen. De zwart-wit illustraties, met opnieuw de mosterdkleur als steunkleur, zorgen voor verlevendiging van de pagina. Bevat een inhoudsopgave van de vijftig vragen en een overzicht van de andere boeken in deze ‘vragenserie’. In dezelfde opzet verscheen van dezelfde auteur ook o.a. ‘Hoeveel papier gaat er in een boom?’*(2010). Een informatief boekje voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Felix Meijer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.