Verdien veel geld met beleggen

Met een geschat vermogen van 62 miljard is Warren Buffett een van de rijkste personen ter wereld. Volgens hem is zijn succes te danken aan enkele basis principes. In dit artikel delen we enkele geheimen van Warren Buffett die u kan toepassen op uw eigen leven.

Beleg uw winsten opnieuw. Wanneer u begint met beleggen weersta dan de verleiding om uw winsten te spenderen. Ook een kleine som kan een groot bedrag worden. Want wanneer u de inkomsten steeds opnieuw herinvesteerd dan krijgt u te maken met een rente op rente effect.

Soms moet je precies het omgekeerde doen. “Be greedy when others are fearful, be fearful when others are greedy.” Baseer nooit zomaar uw mening op wat andere beleggers zeggen of doen. In de plaats van de menigte volgen, zoekt Warren Buffett naar goedkope aandelen met een onderwaardering, maw aandelen die voor minder dan intrinsieke waarde te koop zijn. Volgens Warren Buffett is het gemiddelde wat iedereen doet. Om beter dan gemiddeld te zijn moet u voldoen aan uw eigen standaarden, niet die van de wereld.

Doe goed uw huiswerk. Verzamel altijd op voorhand informatie voor u een belangrijke beslissing neemt. Dit is vooral belangrijk als u snel moet handelen.

Onderhandel eerst over de voorwaarden voor u zaken doet. De mogelijkheid om te onderhandelen is altijd het grootst voor u aan een job begint, want op dat moment heeft u iets te bieden wat de andere partij wil. Warren Buffett heeft dit op de moeilijke manier ondervonden. Als een kind moest hij en zijn vrienden van zijn grootvader sneeuw scheppen. Na 5 uur werken in de koude kregen ze slechts 90 cent van grootvader. Moraal van het verhaal: Zelfs met uw vrienden en familie best altijd eerst onderhandelen.

Let op kleine uitgaven en kosten. Warren Buffett kocht ooit een bedrijf waarvan de eigenaar al het toiletpapier telde om te zien of iemand hem bedroog/stal. Hij bewonderde ook een vriend welke een bedrijf had waarvan enkel de muur tegenover de straat was behangen. Wanneer u uw uitgaven kan beperken zal uw winst groter zijn.

Wees consistent in de dingen die u doet. Door vastbehouden en vindingrijk te zijn kan u een meer gevestigd concurrent verslaan. Warren Buffett kocht een meubelwinkel in Nebraska omdat hij hield van de manier waarop de eigenaar zaken deed. De strategie was een prijzenoorlog voeren met de grotere winkels, met succes mede door goed onderhandelen.

Weet wanneer het best is om te stoppen. Soms moet u een verlies kunnen nemen en afscheid nemen van een bepaald bedrijf, belegging. Het is niet altijd verstandig om bij te kopen wanneer de beurskoers van een bepaald bedrijf zakt. Er is daar meestal een goede reden voor. Op tijd een bepaald beleggingsinzicht herbekijken is de boodschap.

Leen zo weinig mogelijk. Warren Buffett heeft nooit in zijn hele leven veel geld geleend, ook niet om te beleggen of voor een hypotheek. Wanneer u toch schulden heeft, probeer te onderhandelen met de schuldeisers dat u zal betalen wat u kan. Dan wanneer u schuldenvrij bent, spaar geld dat u kan gebruiken voor investeringen. Op kredietkaarten en leningen leven daar zal u nooit rijk door worden.

Weet wat echt succes wil zeggen. Ondanks Warren Buffett zijn uitzonderlijke rijkdom meet hij succes niet met een bepaald geldbedrag. Volgens Buffett kan je succes meten aan de hand van hoeveel mensen u liefhebben. De beste dingen in het leven zijn klein verpakt en daar staat geen prijs op.

Beoordeel het risico. Stel uzelf de vraag wat er in een bepaald scenario kan gebeuren. Zo kan u beter de voordelen tegenover de nadelen afwegen, dit kan u helpen de beste beslissing nemen. Wat is het ergste, en wat is het beste dat kan gebeuren?

Wil je beginnen met beleggen of op zoek naar een betere broker? Wij raden traders-only aan als onze beste keus.

Nieuw met beleggen? Probeer beleggen uit zonder risico, open een demo-account en handel met 100 000 euro fictief geld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.