buy and hold strategie

Buy, hold and control… Iets kopen om 10 jaar weg te leggen op een achterkamer… hmmm… niet mijn ding…. Koop daarenboven iets dat je kent en begrijpt zodat je niet direct in paniek slaat wanneer het even slechter gaat met dat specifieke aandeel… En voor de rest regelmatig opvolgen.

Ik beleg reeds jaren. Uit je ervaring leer je. Indien ik een aandeel koop is de kans reëel dat ik het juist heb. Als ik een aandeel verkoop omdat ik mij kan vinden in de winst of het te duur vind, verkoop ik meestal te vroeg. Soms heb ik het juist. M.a.w. als ik verkoop is de kans reëel dat ik fout heb. De winst is wel binnen, maar er zat meer in… Buy and holden is een optie, of nog beter:  In zo’n geval zou ik moeten een cash extraction doen. Dus de aandelen verkopen en per pakketje van 100 vervangen door een gekochte call optie. Op die manier kan tot 70% of 80% (afhankelijk van welke call) aan cash vrijmaken, maar blijft de positie wel nog behouden, mocht het verder stijgen. En het verlies is kleiner (op de call dan op de aandelen) als blijkt dat de aandelen toch dicht tegen een top verkocht zijn.

Mathematisch valt over buy and holden ook wel iets te zeggen. Indien je een gespreide pf hebt kan het met één aandeel fout gaan. Dat verlies je op die waarde 100%. Anderzijds kan een aandeel meer dan 100% stijgen, zelfs 200,300,…. en veel meer. M.a.w. één verliezer kan door een andere gecompenseerd worden

Niet dat er geen betere alternatieven bestaan maar het is ook maar net hoe actief je wil gaan beleggen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.