correctie van aandelen prijs

Als we de sinterklaas-rally laten overgaan in een kerst-rally dan zal december een donkergroene maand worden (alweer).

Volgens mij gaat januari 2017 voor een ‘reality check’ zorgen. De euforie is uitgewerkt, de champagneflessen zijn leeg .. Niets is veranderd in positieve zin, nog niets verwezenlijkt (zie Trump).. Waarschijnlijk al een rate-hike ondertussen …….
Zet uw long puts al maar klaar !!

Volgens velen zitten we nog steeds in een grote berenmarkt die af en toe zorgt voor een kleine stierenrally. De laatste tien jaar zijn we meermaals gewaarschuwd door goeroes die het zouden moeten weten dat de volgende grote crash voor de deur staat. Wat ik wel met zekerheid durf te stellen is dat de grote verliezers de grote groep spaarders is die nog steeds hun 240 miljard euro op de spaarboekjes laat staan uit schrik uit angst dat ze hun centen zouden verliezen. Al jaren is er geen beurspraatje meer op de openbare omroep ( in de jaren tachtig en negentig was er zelfs drie maal per dag een beurspraatje). Beleggers die zich niet laten afschrikken hebben door de onheilsprofeten die kunnen ondertussen tegen een stootje. Voor mij mag het gerust enkele jaren minder goed gaan op de beurs, mijn portefeuille heeft voldoende vetreserves om die periode te overbruggen. Het grote probleem zit bij degenen die pas in de beurs stappen als de waarderingen aan de dure kant beginnen te noteren. Deze late beslissers zullen met de gebakken peren zitten en ontgoocheld de scene verlaten…
Als je enkel een spaarder bent, dan sta je aan de verliezende kant, punt.
Of we nu in een bull of bear market zitten, daar wil ik me niet over uitlaten. Ik kijk eerder op de korte termijn (weken).
Wat ik momenteel zie is dat sommige indexen (ik kijk niet naar individuele aandelen) ZO ver opwaarts uitgerokken zijn, dat daar op z’n minst een flinke correctie zit aan te komen. Zo zitten de markten nu eenmaal in mekaar.
Temeer omdat de aanzet van deze rally (ik kijk naar de US-markten
🙂
) de verkiezing van Trump was. Dus de rally is ontstaan door het wegvallen van de onzekerheid van de verkiezingen, EN door de hoop dat sommige van Trumps standpunten sommige markten positief zouden kunnen beïnvloeden ..
Het verwezenlijken van Trumps standpunten .. daar zijn we nog ver van af. ALS het al ooit zo ver komt .. Dus .. de rally is voornamelijk gesteund op opluchting en hoop … Sentimenten die meestal geen lang leven beschoren zijn …..
Het enige wat nu nog ‘ontbreekt’ om een flinke correctie te veroorzaken is een excuus … Een of ander ‘slecht nieuws’ dat volstaat om het sentiment te doen omslaan ….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.