De Europese beurzen zijn vandaag fors lager gegaan door de blijvende zorgen omtrent Griekenland. Kan het land zich nu nog redden? Op 5 juni moet het noodlijdende land voor ruim 1,6 miljard euro aan leningen terugbetalen aan het IMF. De minister van Binnenlandse Zaken gaf al aan in een interview dat Griekenland dit bedrag niet kan betalen aangezien het gewoon geen geld meer heeft in kas. Dat komt onder meer door de uitbetaling van de lonen en pensioenen. Aanvankelijk stegen de Europese beurzen bij de opening om daarna zijwaarts te bewegen en te stijgen dankzij een versnellend groeicijfer van de OESO in de eurozone.

De Bel-20 daalt voorlopig met 0,6%. Parijs daalt eveneens met 0,36%. Amsterdam zit op dezelfde golflengte als van Brussel en Frankfurt duikt stevig lager met 1,4%. Is de derde correctie nu begonnen? We weten het niet. Op korte termijn zie ik geen bezwaren zolang de AEX boven deze steunlijn blijft. En die steun is 481 à 489 punten.

Meeer over het volgen van vertraagde beurskoersen op de hoogte te blijven van alle beursnieuws, vindt u op http://www.trivano.com/indices/ 

Op bedrijfsvlak weinig te bespeuren.

Alleen werd er meegedeeld dat Charter met TWC een overnamedeal beet heeft. Altice daalt met 6% omdat het zelf ook erg geïnteresseerd was in TWC.

Verder raakte bekend dat de groei in de VS lager uitviel dan economen hadden verwacht en bovendien lager uitviel dat vorige maand. Deze groei was die van de bedrijvigheid in de dienstensector. Overmorgen en binnen drie dagen is het uitkijken naar macro-economisch nieuws in de Verenigde Staten. Daaruit zal blijken of de economie na een zwakke start weer aantrekt en of beleggers hieruit kunnen afleiden wanneer de rente voor het eerst in negen jaar zal worden verhoogd.

Nog een fijne beursdag vandaag!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.