leer rijk worden met wiskunde

Onder het oppervlak
Kan wiskunde me een betere leugenaar maken? Kan ik een apocalyptische zombie-uitbraak overleven? Zullen robots de wereld overheersen? Het antwoord op al deze vragen ligt verscholen in de wereld van getallen – of we het beseffen of niet. Met beschrijvingen van 35 van de meest onverwachte dagelijkse toepassingen brengt dit boek de wiskunde buiten het klaslokaal en laat het zien dat het de ‘verborgen draden’ vormt die de wereld bespelen.

Van het wiskundige model voor het verkrijgen van een fortuin tot hoe Einstein je helpt om de weg te vinden, van de formules voor elke foto die ooit is genomen tot de grondslagen voor je eigen DNA – Hoe word je rijk met wiskunde? verklaart hoe de vreemde wereld van de wiskunde veel vertrouwder is dan je in eerste instantie zou denken.

Een zeer toegankelijk en uitgebreid boek over de vele waarneembare en niet waarneembare toepassingen van wiskunde in het leven van alledag. Van een wiskundig model waarmee je veel geld kunt verdienen, het gebruik en misbruik van getallen: statistiek, tot de lerende machine, de wiskunde van DNA en Einsteins verkenningen. Maar liefst een veertigtal zeer verschillende onderwerpen passeren de revue; alle duidelijk en begrijpelijk voor niet-wiskundigen beschreven, hoewel het niveau wel hoog ligt. De auteur is docent aan de universiteit van Leeds in Engeland en publiceert in diverse vakbladen. Voorzien van onderwerpenindex.

Drs. W.G. Petersen

Het boek rijk worden met wiskunde is hier te koop op bol.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.