Hoe moet ik beleggen in oldtimers? Wij helpen u met het beleggen in oldtimers.
Hoe moet ik beleggen in oldtimers? In welke oldtimers kan ik beleggen? Welke rendementen beleggen in oldtimers? Lees het allemaal hier.

Een oldtimer kan een soort van alternatieve belegging zijn. Het is geen klassieke belegging zoals aandelen of een spaarboekje. Als u een autoliefhebber bent kan het leuk zijn als u uw oldtimer na een 10 tal jaar verkoopt om er meer voor te krijgen dan u betaald heeft. Ik zou niet al mijn geld in oldtimers steken, het zijn ook geen echte beleggingsproducten. Het grote voordeel is dat u met de wagen kan rijden en de rendementen hoog kunnen zijn. Van uw aandelen kan u "niet genieten" zoals dat met een wagen kan als u een liefhebber bent. Een voordeel van het beleggen in oldtimers kan zijn dat het niet zo economisch afhankelijk is als voorbeeld aandelen dat zijn. In crisis tijden en economisch onzekere tijden doen alternatieve beleggingen zoals voorbeeld beleggen in oldtimers het dan ook beter.

 

Wat moet ik weten als ik wil beleggen in oldtimers?

Koop enkel oldtimers die zullen geliefd zijn en zeldzaam genoeg. Dit zijn meestal sportwagens of luxewagens. Het interessantste als belegging zijn auto's die een dieptepunt van prijs bereikt hebben. Een fiat panda oldtimer als belegging kopen is niet zo verstandig. Maar u moet niet noodzakelijk een heel dure oldtimer kopen. Vaak kunt u vanaf een paar 10 000 euro al potentiële goede beleggingen vinden.

Beleggen in oldtimers is populair.

Steeds meer belgen willen een oldtimer. De zoekertjessite 2dehands.be meld in het eerste kwartaal van 2013 een stijging van 17 % meer zoekopdrachten naar oldtimers dan het jaar voordien. Het woord oldtimer is het 6de meest ingetikte woord op de zoekertjessite. Naar verluidt staan er voortdurend ongeveer 7.000 wagens te koop. Mercedes-Benz is het populairst, gevolgd door BMW, Volkswagen, Ford en Fiat.

Het merendeel van de (ver)kopers is ouder dan 50. 40 procent heeft voordien al vijf of meer oldtimers gehad.

De aanhoudende crisis is waarschijnlijk een mogelijke verklaring voor de populariteit van oldtimers als belegging. Het is een tastbare belegging en daar hechten mensen in onzekere tijden veel belang aan.

Zijn oldtimers te duur gewaardeerd op het moment?

Door al het vluchtkapitaal naar alternatieve beleggingen als oldtimers zijn oldtimers eigenlijk wat duur gewaardeerd op dit moment. Het mag dan een tastbare investering zijn u betaald er ook heel wat voor. Of het nu een goed moment is om een oldtimer te kopen als belegging betwijfel ik. De prijzen zijn dan ook waarschijnlijk wat te veel gestegen de voorbije jaren. Maar er zullen wel altijd nog individuele koopjes te doen zijn.

Wees goed op de hoogte als u een oldtimer als belegging koopt.

Let goed op de staat van de oldtimer als u een oldtimer koopt als belegging. Meestal is het zo hoe origineler de wagen is en hoe nieuwer de staat hoe meer u zal krijgen.

Waar u moet op letten bij het kopen van een oldtimer.

Controleer of alle sleutels en papieren bij de oldtimer zijn. Zorg dat het chassisnummer klopt. Als u met de wagen wil rijden kijk of er nog onderdelen voor een aanvaardbare prijs te koop zijn.

Let op voor roestplekken aan de buitenkant  van de wagen. Controleer goed de onderkant en de gevoelige plaatsten aan roest. Neem hier dan ook rustig de tijd voor. Ook moet u goed controleren of alles nog origineel is en niet eens herstelt is geweest.

Ook het interieur moet nog in goede staat zijn en de motor moet goed draaien en de auto goed rijden. Dit zijn allemaal zaken als ze niet in orde zijn die de prijs naar beneden doen.

Een oldtimer kopen, is eigenlijk alleen weggelegd voor de echte liefhebbers. Puur als belegging zijn de klassieke beleggingsinstrumenten eigenlijk interessanter. Als u echter een liefhebber bent kan u zeker overwegen om een oldtimer te kopen met het doel om later bij verkoop eventueel een meerwaarde over te houden. Maar puur als belegging zou ik het niet doen.

 

Waar kan ik een oldtimer kopen als belegging?

Dit zijn tot slot nog enkele plaatsten waar u oldtimers online kan kopen moest u interesse hebben om een oldtimer als belegging te kopen.

2 REACTIES

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.