Aandelen zijn te duur.
Er zijn nog maar weinig koopjes te vinden op dit moment.

Er zijn nog maar weinig koopjes te vinden op de aandelenmarkt. Er is al 7 jaar geen serieuze correctie meer geweest op de Amerikaanse beurs. Ook de Europese beurs doet het niet slecht. Veel beleggers vragen zich dan ook terecht af of aandelen te duur zijn. Hoe kan het dat aandelen zo duur zijn terwijl de economie het niet zo uitzonderlijk goed doet? De Nederlandse minister van financiën Jeroen Dijsselbloem waarschuwde onlangs al voor een mogelijke bubbel op de Europese aandelenmarkt.


 

Zijn aandelen te duur geworden?

Aandelen zijn redelijk duur geprijsd. Warren Buffett een van de beste beleggers ter wereld ziet nog maar weinig koopjes op de Amerikaanse aandelenmarkt. Een bubbel ziet hij naar eigen zeggen niet maar goedkoop zijn aandelen momenteel ook weer niet. Op lange termijn is Buffett positief en hij verkiest aandelen nog steeds als de best renderende belegging.

 

Minister van financiën Jeroen Dijsselbloem waarschuwde onlangs nog voor een bubbel op de Europese beurs.

“Er zou een bubbel kunnen ontstaan. Dat is voor de kleine belegger altijd een risico, dus enige voorzichtigheid is op zijn plaats”, zei de minister bij RTL Z.

De negatieve rente die hier en daar geldt “kan problematisch worden als het te lang zou duren”. Dat kan leiden tot ontsparen en dat is dan wel zorgwekkend, aldus de minister.

 

Conclusie: zijn aandelen te duur of niet?

Enkele jaren terug waren aandelen goedkoop maar de afgelopen jaren zijn de prijzen sterk opgelopen. Deze sterke stijging van de koers staat niet in verhouding met de prestaties van de bedrijven en economie. Aandelen noteren nu ongeveer aan hun correcte waarde. Er zijn wel nog enkele individuele koopjes te doen als u goed zoekt en op lange termijn ziet het er ook niet slecht uit. Toch zullen de rendementen mogelijk lager zijn dan die van de voorbije jaren.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.