op winst wachten

Wanneer men directioneel handelt (vaak met aandelen, en zo goed als steeds long), maar men heeft het bij het “verkeerde” eind. Of op een gegeven moment, komt men in een winstpositie en daarna toch weer in een verliespositie. Dan is het voor dat soort beleggers vaak afwachten, ze zien dan 3 mogelijkheden:

  • bijkopen (averaging down)
  • verkopen met verlies
  • wachten tot het goed komt, en dan vaak té snel verkopen met weinig meerwaarde

Vooral, dat “wachten tot het weer goed komt” kan: – een zeer lange en pijnlijke strijd worden (en uiteindelijk toch in een verlies eindigen, wanneer het bedrijf echt overkop gaat) – waarbij men lusteloos en geslagen toekijkt, zijn lot ondergaand (de nodige emoties vandien) – ondertussen is men “werkloos”, of heeft men minder kapitaal voorhanden om nog mee te werken

Daarom allemaal is NIET directioneel traden, maar SPREAD-trading veel interessanter, al was het maar vanuit hobbyistisch standpunt, men wil tenslotte toch actief beleggen niet? Dingen doen, handelen. Hoe meer men weet over NIET directioneel traden, hoe leuker men het vind, het meer en meer men kan gaan experimenteren zonder veel risico. Wanneer het niet, of helemaal niet loopt zoals je verwacht had, en je toch winst haalt, of break-even haalt. Wie zijn best doet zal het leren.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.