pyramiding up - averaging down

Opties kúnnen gevaarlijk zijn, maar zijn het eigenlijk niet, maar je moet het goed opvolgen. Vorige week, misschien al een dag of 10 geleden schreef ik putopties op Gilead Sciences. Ik dacht dus dat er een stijging zou volgen en dan kon ik later mijn putopties goedkoper terugkopen. Maar…ook MIJN glazen bol werkt niet altijd goed en na 2 dagen zat ik met een verlies van 20%. En nu komt het belangrijkste: je moet durven je verlies nemen en eventueel het geweer van schouder veranderen. Ik heb inderdaad met verlies de opties teruggekocht en onmiddellijk van hetzelfde Gilead Sciences een deel putopties gekocht. Vermits het aandeel bleef dalen steeg de waarde van deze putopties en heb ik nu een winst van 79%. Wellicht morgen verkoop ik ze. Opties…het mooiste vehikel van de beurs, ik blijf het herhalen.

Een Amerikaan zou zeggen: “Options are the best thing since sliced bread”

Zelfde met futures,als je verlies niet neemt wanneer je moest dan kan het heel lelijk uitpakken. Doe je dat wel en ook met je target profits zijn geweldig

Interessant om weten: Pyramiding up noemen ze dat. In tegenstelling tot averaging down wat veel beleggers als strategie toepassen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.