boek de rijkste man van babylon

Geld koopt vrijheid. Om je dromen en ambities waar te maken is er geld nodig. Voor de een wat meer dan de ander. Met dit boek leert u wat nodig is om succesvol om te gaan met geld.

 

De basis regels om rijk te worden zijn:

 • Spaar ten minste 10 procent van alles wat je verdient
 • Leer leven op 90 procent of minder van je inkomen
 • Investeer je geaccumuleerde kapitaal in projecten die een veilige en stevige stroom van inkomsten maken. Doe voordeel uit het principe van rente op rente.
 • Beleg enkel in zaken die je begrijpt, waar je ervaring mee hebt en doe enkel zaken met mensen die ervaring hebben.
 • Koop het huis waar je in leeft zodat je geen geld aan huur verkwist.
 • Zorg dat je verzekerd bent tegen ongelukken en rampen.
 • Blijf altijd werken aan verschillende manieren om je inkomen te laten stijgen.

Terwijl iedereen altijd zegt dat geld niet alles is en niet alles een prijs heeft, is het ook een feit dat geld het medium is waarmee we succes meten. Vanuit dit perspectief is geld een scorekaart waarmee mensen zich vergelijken. Geld vertegenwoordigt succes omdat het de vrijheid kan geven om dingen te doen. Geld op zich is niet waardevol, het is de dingen die je kan doen met geld. Het bezitten van genoeg kapitaal maakt het mogelijk om de beste diensten en goederen te kopen.

Veel mensen denken dat veel geld hebben niet voor hen weggelegd is. Dit geloof is meestal gebaseerd op hun eigen ervaring met geld. In realiteit is er genoeg geld voor ieder die de regels van geld begrijpt.

Waarom zijn bepaalde mensen rijker dan andere? Is dat omdat ze veel geluk hebben gehad? Als je wil afhankelijk zijn van geluk dan wil dat ook zeggen dat je accepteert dat je niets zelf in de hand hebt, wat volgend dit boek niet zo is.

Wil je jou persoonlijke financiële situatie verbeteren? Het lezen van dit boek is een goed begin. Tot slot geven we 7 regels uit dit boek:

7 regels om je portemonnee te vullen

 1. Voor elke 10 euro die in je portemonnee gaat, spaar 1 euro. Je zal zien dat je vermogen zal beginnen stijgen.
 2. Controleer uitgaven! De verplichte uitgaven stijgen in proportie van je inkomen als je niet tracht dit te voorkomen. Verwar niet iets wat je nodig hebt met iets wat je wil hebben.
 3. Zorg dat je geld voor je werkt. Investeer de winst steeds opnieuw zodat er steeds meer geld voor je aan het werk is. vb door leningen, beleggen, opportuniteiten.
 4. Bescherm je geld tegen verlies. Wees niet verlegen om wijze mensen om advies te vragen.
 5. Verhuur een deel van uw huis en betaal zo snel mogelijk af.
 6. Voorzie een inkomen voor de oude dag en uw gezin.
 7. Verhoog je kennis. Hoe meer kennis over financiële onderwerpen hoe meer geld je zal verdienen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.